Najnovije

MODERNO ZDANJE

Vukovar dobio Studentski dom "Leopold"

U sklopu vukovarskog Veleučilišta Lavoslava Ružičke u utorak je u Vukovaru otvoren moderno uređeni studentski dom u čiju je gradnju uloženo 23 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj i u kojem će smještaj pronaći 108 studenata koji nisu iz Vukovara, a studiraju na jednom od tri preddiplomska i jednom specijalističkom studiju Veleučilišta u Vukovaru.
ZAHTJEV USKOKA

Osječki sud ponovno odlučuje o pritvoru za Mamića, otvara se mogućnost za traženje izručenja

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda morat će ponovno odlučivati o prijedlogu Uskoka da se Zdravku Mamiću odredi istražni zatvor u drugom po redu slučaju zbog izvlačenja novca iz Dinama, nakon što je Vrhovni sud ukinuo raniju odluku osječkog suda koji je odbio takav zahtjev Uskoka.
USTAVNA INICIJATIVA

Most predlaže glasovanje sa 16 godina te uvođenje dopisnog i e-glasovanja

Most nezavisnih lista predstavio je u utorak svoju ustavnu inicijativu za jačanje biračkog prava i prijedlog izmjena Zakona o izborima zastupnika, zatraživši pravo glasa sa 16 godina i uvođenje dopisnog i e-glasovanja.
BIT ĆE ZAMIJENJEN

Kilogram broji svoje zadnje dane

Gotovo 130 godina nosio je teret svijeta na svojim leđima. Nazvan "veliki K", međunarodni prototip kilograma koji je služio i kao standard za sve druge mjere, broji svoji zadnje dane. Na međunarodnoj konferenciji za utege i mjere koja danas počinje u Parizu bit će zamijenjen nematerijalnom matematičkom konstantom.
NOVAC IZ EU FONDOVA

Uskoro novi natječaj za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća!

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Dubravko Ponoš potvrdio je informaciju kako će novi natječaj za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća u Hrvatskoj biti raspisan u drugom kvartalu 2019. godine.
GONG

Poplava stranačkih prebjega obezvrjeđuje političku volju građana

Udruga GONG poručila je u utorak da poplava stranačkih prebjega koji omogućavaju održavanje parlamentarne većine premijera Andreja Plenkovića obezvrjeđuje izborne rezultate i urušava povjerenje u izborne procese i demokraciju, stoga poziva građane da razmisle hoće li one koji su ih iznevjerili "promjenom dresa" kazniti na budućim izborima.