Najnovije

PREGLED TJEDNA

Tjedan u znaku štrajka prosvjetara i poraza Johnsona u britanskom parlamentu

Štrajk osnovnih i srednjih škola te sramotna presuda zadarskog Županijskog suda u slučaju silovanja maloljetnice, događaji su koji su obilježili tjedan u Hrvatskoj. Na svjetskoj sceni to je bio poraz Johnsona u britanskom parlamentu.
VRLO UZBUDLJIVA UTAKMICA

Osječani poveli pa jedva izvukli bod u Zaprešiću!

U utakmici 12. kola Prve HNL Inter i Osijek su u Zaprešiću igrali 3-3, a Osijek se poraza spasio golom u 93. minuti.
BRITANSKA VLADA ŽELI ŠTO BRŽE RAZDRUŽIVANJE

Brexit će se dogoditi 31. listopada, unatoč Johnsonovu nepotpisanom zahtjevu za produljenjem

Britanija će napustiti Europsku uniju 31. listopada unatoč nepotpisanom pismu što ga je britanski premijer Boris Johnson poslao Europskoj uniji u subotu tražeći odgodu Brexita, priopćila je u nedjelju britanska vlada.
SUTRA ŠTRAJK U SVIM ŠKOLAMA

Sindikati: Vlada ne ispunjava naše zahtjeve

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Sindikat hrvatskih učitelja u priopćenju su danas još jednom ponovili da traže usklađivanje koeficijenta složenosti poslova, odnosno povećanje za 6,11% i povećanje osnovice svim javnim i državnim službenicima, a da Vlada predlaže povećanje osnovice svim javnim i državnim službenicima za 6,12%. Postavljaju pitanje ispunjava li Vlada zahtjeve sindikata u štrajku.
VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ: Sunčano, toplo i vjetrovito vrijeme

U Hrvatskoj će u nedjelju biti većinom sunčano i toplo vrijeme, ali i razmjerno vjetrovito, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ).
"SUKOB ULIČARA I ZAKONA"

Milanović komentirao napetosti u Vukovaru

Bivši SDP-ov premijer i predsjednički kandidat Zoran Milanović komentirao je napetu situaciju koju je u petak u Vukovaru ponovno uzokovala ćirilica. Kaže - opet bi postavio dvojezične ploče.