Najnovije

1941.OSNOVAN PRVI SISAČKI PARTIZANSKI ODRED

Obilježavanje Dana antifašističke borbe u Brezovici bez državnog vrha

Na današnji dan 1941. osnovan je Prvi sisački partizanski odred, prva organizirana vojna antihitlerovska formacija u Europi. Na svečanom obilježavanju u šumi Brezovici pokraj Siska nije bilo nikoga od državnog vrha. I predsjednica i premijer i predsjednik Sabora poslali su izaslanike.
VLADA RH

Sav potreban novac za liječenje djece bit će osiguran iz proračuna

Iz hrvatskog državnog proračuna bit će osiguran sav potreban novac za nabavku lijeka Dinutuximab beta Apeiron oboljeloj djeci, za koju se utvrdi da je lijek indiciran, istaknuli su u četvrtak iz Vlade RH, vezano za inicijativu Sindikata policije za prikupljanje sredstava za djecu oboljelu od visokorizičnog neuroblastoma.
KVALIFIKACIJSKI CIKLUS POČINJE U LISTOPADU

Osječanin Petar Krpan novi je izbornik U-17 reprezentacije

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Petar Krpan imenovan je izbornikom reprezentacije do 17 godina starosti, a na toj će dužnosti zamijeniti Darija Bašića koji je zaključio svoj mandat po završetku Europskog prvenstva održanog prošlog mjeseca u Hrvatskoj.
U SPLITU PRONAĐEN MRTAV MUŠKARAC

Policija sumnja da je muškarac ubio ženu pa sebe

U objektu crkve u izgradnji u splitskoj četvrti Kamen-Šine u četvrtak ujutro je pronađeno tijelo mrtvog muškarca za kojeg se neslužbeno doznaje kako je izvršio samoubojstvo nakon što je u noći sa srijede na četvrtak u toj gradskoj četvrti ubio 53-godišnju suprugu.
MOURINHO SVE NESTRPLJIVI

Mourinho želi imati Perišića prije odlaska na američku turneju

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho želi imati Ivana Perišića (28) u momčadi prije odlaska na turneju u SAD, što znači da bi transfer trebao biti završen u sljedeća tri tjedna, objavili su u četvrtak britanski mediji pozivajući se na Gazzettu dello Sport.
DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE

Poraz fašizma počeo je u Hrvatskoj!

Hrvatska obilježava Dan antifašističke borbe - spomen na formiranje prvog partizanskog odreda na tlu okupirane Europe 1941. godine u šumi Brezovica, pokraj Siska. Državni praznik obilježen je i u Osijeku, u organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Osijek.