Najnovije

RADNI SASTANAK ŽUPANA ANUŠIĆA I MINISTRA MARIĆA

Za izgradnju novog osječkog KBC-a u Gackoj ulici potrebno dvije milijarde kuna

Novi osječki Klinički bolnički centar (KBC) trebao bi se graditi na lokaciji u Gackoj ulici, kod zgrade nekadašnjeg trgovačkog centra "Mercator", a procjenjuje se da će za izgradnju tog kompleksnog objekta biti potrebno osigurati dvije milijarde kuna, zaključeno je u ponedjeljak na sastanku ministra državne imovine Gorana Marića i osječko-baranjskog župana Ivana Anušića.
TEME DANA STV-A

Branko Bogdanović: "Vrkić nema oporbe, svi su kao miševi"

U emisiji Teme dana STV-a gostovao je redoviti gost komentator emisije, analitičar i društveni kroničar Branko Bogdanović. Govora je bilo o o najnovijim aktualnostima na društveno političkoj sceni grada Osijeka i Hrvatske – odnosu snaga u gradskom vijeću, radu gradonačelnika, problemima u funkcioniranju gradskih poduzeća. Na nacionalnoj razini brodogradnja, nadolazeći izbori, Bleiburg i ostalo.
AKTUALIZIRANI PROBLEMI GRADSKE UPRAVE

"Slučaj autobus" na Gradskom vijeću – Vrkić: To je sramota koja nam se dogodila

Policija je na području Osijeka u prošloj godini zabilježila veći broj kaznenih djela i prometnih prekršaja, ali manji broj poginulih osoba u prometu. O tome bilo je riječi na današnjoj sjednici osječkog Gradskog vijeća, na kojoj je, među ostalim, jednoglasno prihvaćena informacija o stanju sigurnosti za 2018. godinu. Na aktualnom satu sjednice jedno od pitanja bilo je vezano za pokvareni novi GPP-ov autobus, o čemu je prva izvjestila Televizija Slavonije i Baranje.
PUCNJAVA U NIZOZEMSKOJ

U tijeku velika potraga za teroristom u Utrechtu koji je ubio više ljudi

U Nizozemskoj je na snazi najveća razina opasnosti od terorizma nakon što je muškarac usmrtio i ranio nekoliko osoba, u pucnjavi u tramvaju i drugim lokacijama u gradu Utrechtu.
KRIZA U NK OSIJEK

Zekić: ''U iduća dva tjedna potpuna mobilizacija momčadi!'' Meštrović: ''On je dugo u klubu, dugo je trener, ali ništa u životu nije previše sigurno''

Nakon jučerašnjeg poraza od Rijeke rezultatom 3:1, mediji, ali i javnost počeli su glasnije nego ikada postavljati pitanje: ostaje li Zekić i dalje na klupi Bijelo-plavih. I čini se da ostaje, barem još neko vrijeme.
MINIMALNA PLAĆA 5 000 KUNA

Vinkovci: Uskoro 50 radnih mjesta u novom Pevecu

Ministar državne imovine Goran Marić i predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević potpisali su u ponedjeljak u Vinkovcima ugovor o kupoprodaji državnog zemljišta na području grada Vinkovaca na kojem tvrtka Pevec namjerava ove godine započeti gradnju svog 26. prodajnog centra koji će se prostirati na oko 5.000 četvornih metara prodajnog prostora, a u kojem će posao pronaći 50 zaposlenika.