Najnovije

PROPAST GLASA SLAVONIJE

Račun tvrtke u blokadi, radnici još nisu dobili ni punu plaću za mjesec kolovoz, a već su Svi sveti!

Tiskani mediji u Hrvatskoj generalno se suočavaju sa nizom tržišnih i financijskih problema, ali i izazovima informatičkog i elektronskog doba. Mnoge novinske lokalne i nacionalne tiskovine su se uspješno prilagodili izazovima 21. stoljeća i otegotnim okolnostima na tržištu. No, mnogi i nisu. Jedan takav primjer je i Glas Slavonije, list koji se nalazi u predstečajnoj nagodbi, a čiji je račun s danom 25.10. u blokadi!
I DALJE VELIKE BROJKE

163 osobe na području Osječko-baranjske županije pozitivno na koronavirus

Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 496 uzoraka od kojih je 163 bilo pozitivno na koronavirus.
BRANIMIR GLAVAŠ

''Milanović i treba govoriti riječnikom i koristiti riječi koje razumiju široki slojevi pučanstva, kako se voli reći – najobičniji ljudi''

Branimir Glavaš nemalo je šokirao političku javnost kad je, usred skupljanja potpisa za predsjedničku kandidaturu, prišao štandu na kojemu se davala podrška ‘predsjedniku s karakterom’, Zoranu Milanoviću, uzeo kemijsku olovku i potpisao se. Odmah su krenule špekulacije ‘za kog to Glavaš igra’, no osječki političar u startu je presjekao sve dvojbe: “Kod njega nema licemjerja i laži. Ima dosta zagrebačkog asfalta u nogama. On je mangup i političar, fajter, diplomat i domoljub. Zato ima moju potporu”, odmah je napomenuo da je potpis stavio bez fige u džepu.
NOVI CRNI REKORD

Čak 193 novozaražene osobe u Osječko-baranjskoj županiji!

Broj osoba pozitivnih na koronavirus u zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije već četvrti dan zaredom dostiže neželjeni rekord. Jučer je tako testirano ukupno 469 uzoraka od kojih su čak 193 bili pozitivni, najviše u jednom danu od početka epidemije. U Kliničkom bolničkom centru Osijek od 379 obrađenih uzoraka pozitivno je bilo 124, a u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ 69 od testiranih 90 uzoraka.
NOVI CRNI REKORD

U Osječko-baranjskoj županiji najviše novopozitivnih i u samoizolaciji u jednom danu

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za 131 osobu, što je novi neželjeni rekord u jednom danu od početka epidemije. Testirano je ukupno 448 uzoraka (364 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 84 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ).
ODGAĐA SE UTAKMICA U PULI

Još šestorica zaraženih igrača NK Osijek!

Više nogometaša NK Osijek dobilo je pozitivan nalaz na Covid-19 i stoga se u subotu neće igrati s Istrom 1961.