Najnovije

PROF. NEDELJKO BOSANAC

Hrvatsko društvo podijelilo se još 90-tih godina na dvije grupe. One koji su koristili privilegije i one koji su trpjeli posljedice rata

"Hrvatsko društvo podijelilo još 90-tih godina na dvije grupe. One koji su koristili privilegije i one koji su trpjeli posljedice rata. I to je ostalo tako do danas. Mladi to gledaju i oni labilniji spremni su učiniti loše drugima i sebi", kaže među ostalim prof. Bosanac u svojoj kolumni.
OBRAĐENO 348 UZORAKA

Smanjuje se broj novozaraženih, danas 36 pozitivnih nalaza na području Osječko-baranjske županije

Tijekom posljednja 24 sata u laboratoriju KBC-a Osijek obrađeno je 348 uzoraka, od kojih je 36 osoba s područja Osječko-baranjske županije pozitivno na koronavirus.
NAJVIŠE UŽIVALI NAJMLAĐI

Zmajevi i ove godine nad Osijekom, idealno vrijeme privuklo Osječane

Osječka tradicija duga gotovo pola stoljeća nastavila se i ove, specifične godine. Zmajevi su ponovno letjeli nad Osijekom, iako ipak u nešto manjem obliku. No idealno vrijeme izvuklo je građane iz kuća, a u svemu su najviše uživali najmlađi.
ZARAZA BUKNULA U ZAGREBAČKOJ MOMČADI

Odgođena je prva utakmica Prve HNL zbog zaraze koronavirusom: ništa od susreta Osijeka i Lokomotive

Odgođena je prva utakmica Prve HNL zbog zaraze koronavirusom. Riječ je o posljednjoj utakmici 8. kola koja se trebala danas igrati na Gradskom vrtu između Osijeka i zagrebačke Lokomotive, čija su dva igrača pozitivna na Covid-19.
KORONAVIRUS

U Osječko-baranjskoj županiji 43 nova pozitivna nalaza

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za 43 osobe, a testirano je ukupno 297 uzoraka (188 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 109 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ)
PROSLAVLJEN CRKVENI GOD

Veće investicije u Josipovcu na čekanju

Svečano u Josipovcu. Proslavljen je crkveni god Sv. Luke i 25 godina istoimene župe. Tom prigodom položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve heroje Domovinskog rata. Ove godine slavlje zbog koronakrize nema, a iz istog razloga Josipovčani čekaju i na realizaciju važnih projekata.