Najnovije

OSJETIO BLAŽE SIMPTOME

Koronavirusom zaražen jedan igrač NK Osijek

Još će jedno testiranje biti obavljeno idućih dana, pa će se vidjeti situacija uoči subotnjeg gostovanja u Puli.
OBRAĐENO 400 UZORAKA

I danas 36 pozitivnih nalaza na području Osječko-baranjske županije

Tijekom posljednja 24 sata u laboratorijima KBC-a Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađeno je ukupno 400 uzoraka, od kojih je drugi dan za redom 36 osoba s područja Osječko-baranjske županije pozitivno na koronavirus.
CIJEPLJENJE KOD OBITELJSKIH LIJEČNIKA

U Osječko-baranjsku županiju stiglo 13 800 doza cjepiva. Ostatak od ukupno 38 900 doza se očekuje

I dok, obzirom na situaciju s korona virusom svi željno iščekuju spasonosno cjepivo za koje se još uvijek ne zna kada će stići, ono protiv gripe je stiglo. Tako danas su cijeloj Hrvatskoj kreće cijepljenje. No, premda je prijašnjih godina cjepiva bilo i viška ove godine, upravo zbog pandemije korona virusa, interes građana za cijepljenjem je velik. Stoga će se u prvom valu moći prvenstveno cijepiti oni s kroničnim oboljenjima i stariji od 65 godina.
POSTIGNUT DOGOVOR

Belje Plus preuzima osječku mljekaru Meggle

U osječkoj mljekari proizvodnja će se ipak nastaviti i nakon 1. siječnja 2021. Meggle i grupacija Fortenova postigli su dogovor. Proizvodne pogone nakon odlaska njemačke korporacije iz Hrvatske preuzet će Belje plus.
NOVA KNJIGA PROF. SREĆKA JELINIĆA

Prikaz afere ''Index'' na osječkom Pravnom fakultetu

Autor (Srećko Jelinić, točnije bi bilo reći urednik knjige, jer ista ima više dijelova - VI) u knjizi narativno, dokumentarno, analitički, kritički i znanstveno progovara o jednom sudskom slučaju u svjetlu njegovog okončanja u Prvostupanjskom postupku donošenjem presude. Slučaj je poznat osječkoj javnosti, posebno sveučilišnoj javnosti i u pravničkim krugovima, jer je predmetom prikaza takozvane Indeks afera na Pravnom fakultetu u Osijeku iz 2012/2013.godine. Prvostupanjska presuda Županijskog suda u Zagrebu donesena je u prosincu 2019.g.
PROF. NEDELJKO BOSANAC

Hrvatsko društvo podijelilo se još 90-tih godina na dvije grupe. One koji su koristili privilegije i one koji su trpjeli posljedice rata

"Hrvatsko društvo podijelilo još 90-tih godina na dvije grupe. One koji su koristili privilegije i one koji su trpjeli posljedice rata. I to je ostalo tako do danas. Mladi to gledaju i oni labilniji spremni su učiniti loše drugima i sebi", kaže među ostalim prof. Bosanac u svojoj kolumni.