Najnovije

NADBISKUP HRANIĆ

''Mjere zaštite od koronavirusa izraz su ljubavi i odgovornosti prema bližnjima''

Vjernici Katolici s istoka Hrvatske i ove su nedjelje na Slavonskoj televiziji uživo mogli pratiti euharistijsko slavlje, a koje je iz đakovačke katedrale predvodio nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić. On je u svojoj propovijedi istaknuo kako bi vjernici ove dane Korizme u izolaciji trebali iskoristiti za produbljenje duhovnog života i obraćenja. Kazao je i kako su mjere zaštite od koronavirusa izraz ljubavi i odgovornosti prema bližnjima.
INCIDENT U SPLITU

Počela represija: Dvije osobe uhićene dok su šetale gradom, policija kaže da su odbijale njihove upute

Dvije Splićanke, Branka Karninčić i Silvana Uzinić, privedene su jutros u drugu policijsku postaju dok su šetale Bačvicama, nedaleko od hotela Park. U času kada ih je policija zaustavila, međusobno su bile na propisnoj udaljenosti.
STOŽER IZNIO NOVE PODATKE

56 novih slučajeva koronavirusa u Hrvatskoj, šesti bolesnik preminuo

U Hrvatskoj je potvrđeno 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom, te ih trenutno ima 713, te je zabilježen šesti smrtni slučaj, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite.
170 TESTIRANJA U NAJAVI

Troje novooboljelih u OBŽ, nema zaraženih doktora ni medicinskih sestara

Tri nova slučaja koronavirusa zabilježena su tijekom posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji, izvijestio je Stožer civilne zaštite. 36 uzoraka testirano je, a još je 170 u najavi.
VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ: Na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano

Na Jadranu danas pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano, mjestimice je moguće malo kiše ili pokoji pljusak, uglavnom u gorskoj Hrvatskoj, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).
NEDOSTAJE LI VAM PRIRODA?

Ljudska vrsta u karanteni, životinje i biljke ponovno otkrivaju slobodu

Dok je veći dio ljudske vrste u karanteni, divlje životinje i biljke uživaju u ponovno otkrivenoj slobodi. Divlje svinje šeću gradskim ulicama, ptice glasno cvrkuću, a ljudi konačno imaju više vremena ponovno uživati u prirodi.