Najnovije

PROF. NEDELJKO BOSANAC

Političke hrvatske vlastodržačke ''elite'' oblikovale su kolektivnu svijest naciji

"Zadnjih dana moglo se primijetiti da je hrvatska politička "elita" duboko ukomponirana u "kolektivnu svijest" kao "nepoštena na visokoj razini". Kada se motri svu tu političku bulumentu, a ne ispušta iz vida svu tu korupciju, klijentelizam, nepotizam, urotništvo i etc., vrlo je teško odmaknuti se od hrvatske političke elite kao "nepoštene na visokoj razini". Zato sam pomislio da su političke hrvatske vlastodržačke "elite" oblikovale kolektivnu svijest naciji. Ta se 'kolektivna svijest' može prepoznati i kao 'kolektivna nesigurnost'. Postavlja se pitanje: Je li je ta 'kolektivna nesigurnost' paralizirala 'kolektivnu svijest'? Ili, jesu li hrvatske političke elite svjesno parazitizirale potencijale nacije i zemlje? Na taj način građanima su oduzeli svaku mogućnost suprotstaviti se toj strašnoj političkoj kontaminaciji svijesti nacije?", kaže među ostalim prof. Bosanac.
TESTIRANO 377 UZORAKA

Na koronavirus u Osječko-baranjskoj županiji novopozitivno 120, a sedam osoba preminulo

U laboratoriju za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek u zadnja 24 sata na koronavirus je testirano ukupno 377 uzoraka od kojih je za područje Osječko-baranjske županije 120 bilo pozitivno na koronavirus.
IN MEMORIAM

Otišla još jedna legenda: Preminuo Mustafa Nadarević

Otišla je još jedna legenda. U 77. godini preminuo je poznati glumac Mustafa Nadarević. Bio mu je dijagnosticiran karcinom pluća, nedavno je otpušten iz bolnice i bio je u kući u Zagrebu. Početkom godine uključio se u kampanju "Udahni za život" kada je za Media servis je objasnio kako se nosio sa zloćudnom bolešću.
TESTIRANA 442 UZORKA

U Osječko-baranjskoj županiji 168 novopozitivnih, pet osoba preminulo

Tijekom posljednja 24 sata u laboratorijima KBC-a Osijek i ZZJZ Osječko-baranjske županije obrađena su 442 uzoraka, od kojih su uzorci 168 osoba s područja Osječko-baranjske županije bili pozitivni na koronavirus.
BORBA ZA NASLOV SVE IZGLEDNIJA

Osijek srušio Dinamo! Bjelica: ''Malo nas je, ali smo pravi i dečki su bili savršeni''

Derbi susret 12. kola HNL-a između Osijeka i Dinama u Gradskom vrtu pripao je domaćinu koji je slavio 2-0.
PREMINULO OSAM OSOBA

U Osječko-baranjskoj županiji 243 novopozitivnih na koronavirus

Tijekom posljednja 24 sata u laboratorijima KBC-a Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađeno je ukupno 560 uzoraka, od kojih su 243 s područja Osječko-baranjske županije pozitivni na koronavirus.