Najnovije

NEMA NASTAVE U CIJELOJ ZEMLJI

Štrajk u školama do ispunjenja zahtjeva

Štrajk u osnovnim i srednjim školama od jutros je na snazi u cijeloj Hrvatskoj. Ovo je ujedno i prvi dan štrajka koji učiteljima nije plaćen. Prosvjetari će štrajkati sve do ispunjenja zahtjeva za povećanjem koeficijenta složenosti poslova od 6,11 posto, potvrdio je na konferenciji za medije sindikalist Branimir Mihalinec. Sindikati su najavili i prosvjedne akcije u vrijeme trajanja kongresa EPP-a u Zagrebu, kao i prosvjed na središnjem zagrebačkom trgu.
POZNATI PRVI DETALJI OSJEČKOG ADVENTA

Advent se vraća kući. Advent se vraća u Tvrđu

Mir, radost, iščekivanje… obitelj, slavlje, sreća… lampice, borovi, svijeće… kolači, cimet, topla čokolada… Asocijacije su to na najljepše doba u godini, božićno doba. Središte tog vremena je Advent, priprema za blagdan Božića.
28 GODINA OD PADA GRADA

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. danas se obilježava u Borovu naselju

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. nastavlja se i danas. Djeca vukovarskih osnovnih škola u jutarnjim satima zapalit će lampione duž Križnoga puta, od Borovo commerca do crkve Gospe Fatimske u Borovu naselju te ispred ostataka nekadašnje ratne bolnice i skloništa.
EURO 2020.

Vatreni dočekuju Gruziju u Puli

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon što je u subotu svladala Slovačku i izborila plasman na Euro, od 18 sati u Puli odigrat će posljednju ovogodišnju utakmicu, u prijateljskom susretu ugostit će Gruziju. Pomoćni trener Ivica Olić nada se da će Vatreni na zasluženi zimski odmor otići s pobjedom.
VREMENSKA PROGNOZA

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja

U Hrvatskoj će u utorak biti promjenljivo oblačno vrijeme uz sunčana razdoblja, povremene kiše bit će na Jadranu, tijekom dana češće na sjevernom, a navečer na južnom dijelu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).
PROF. NEDELJKO BOSANAC

U zemlji se štedi, oskudijeva i siromaši

"Činjenica je da se štedjelo u Uredu predsjednice. Ali, štednja je oskudijevanje, a oskudijevanje je siromašenje. Razvidno je da je taj i takav model vladanja postao konstanta u zemlji. U zemlji se štedi, oskudijeva i siromaši. To vjerujem nije dobar politički program s kojim bi aktualna predsjednica korektivno utjecala na Vlast i premijera da se založe za budućnost hrvatskog društva i države", kaže među ostalim prof. Nedeljko Bosanac.