Najnovije

PROMJENA TAKTIKE

Od utorka nema nastave u cijeloj Hrvatskoj do ispunjenja zahtjeva

Sindikati obrazovanja mijenjaju taktiku! Kada u utorak započne najavljeni štrajk u svim školama, on neće stati do ispunjenja zahtjeva.
TEME DANA SLAVONSKE TELEVIZIJE

Penava: Iz Srbije se i dalje vodi velikosrpska politika prema Vukovaru

Gost Tema dana Televizije Slavonije i Baranje bio je vukovarski gradonačelnik, Ivana Penava. Razgovora je bilo o Danu sjećanja, neprocesuiranju ratnih zločina počinjenih u Vukovaru, velikosrpskoj politici koja se i dalje vodi prema Vukovaru, odnosu s novinarima, obnovi vukovarskoj tornja, Radničkog doma u Borovu naselju, Hotela Dunav, dvojezičnosti, odnosima u Gradskom vijeću i brojnim drugim temama.
ZA MASAKR JOŠ NITKO NIJE ODGOVARAO

Žrtvama Škabrnje i ove godine došli su se pokloniti brojni građani

Osim pada Vukovara, obilježava se i 28. godišnjica masakra u Škabrnji. Srpska vojska pod vodstvom Ratka Mladića na danšnji dan ubila je ukupno 48 civila i 15 branitelja. To je mjesto danas posjetio ministar obrane Damir Krstičević, ali i tadašnji zapovjednik obrane Škabrnje Marko Miljanić koji ponavlja - do današnjeg dana nitko nije odgovarao za ovaj stravičan zločin.
KOLONA SJEĆANJA

Tisuće ljudi iz svih krajeva Hrvatske odaje počast Vukovaru

Cijela Hrvatska obilježava tužnu obljetnicu. Prije 28 godina, nakon tromjesečne srpske opsade, slomljena je obrana Vukovara.
PORAŽAVAJUĆE ISTRAŽIVANJE

Nedovoljni prihodi i korupcija jedni od glavnih razloga iseljavanja iz Hrvatske

Gotovo dvije trećine iseljenika koji su Hrvatsku napustili od 2013. do danas kao jedan od ključnih razloga iseljavanja ističu nemogućnost ostvarivanja prihoda koji omogućavaju normalan život.
SPOMEN NA 18.11.1991.

Obilježava se 28. obljetnica stradanja Vukovara u Domovinskom ratu

Komemorativnim programom "Vukovar, mjesto posebnog pijeteta", u dvorištu vukovarske bolnice u ponedjeljak je započelo središnje obilježavanje 28. obljetnice vukovarskog stradanja u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991..