Najnovije

''67 JE PREVIŠE''

Sindikati: ‘Želimo ljude koji će slušati građane, a oni su poručili - Želimo referendum‘

Čelnici sindikalnih središnjica okupljeni u referendumsku inicijativu "67 je previše" pozvali su ispred Hrvatskog sabora predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i premijera Andreja Plenkovića da što prije raspišu referendum, za koji se, kažu, prikupilo i više nego dovoljno potpisa.
OD UREDA DRŽAVNE UPRAVE

Županima raste politička moć – od države preuzimaju 200 poslova

Više od 200 poslova bit će prvog dana siječnja 2020. godine preusmjereno s Ureda državne uprave na županije, što bi građanima trebalo omogućiti veću dostupnost usluga poput izdavanja rodnog lista i domovnice ili otvaranja obrta, a župani, s druge strane, dobivaju još veće ovlasti i moć, piše u ponedjeljak Večernji list.
I DALJE TAKTIZIRA SA SLUŽBENOM OBJAVOM

Predsjednica će kandidaturu objaviti nakon povratka iz SAD-a

Iako je poznata većina kadidata za nadolazeće predsjedničke izbore, aktualna predjednica Kolinda Grabar-Kitarović i dalje taktizira sa službenom objavom ulaska u utrku za drugi mandat.
VREMENSKA PROGNOZA

Pretežno sunčano i vrlo toplo, u Dalmaciji i vruće

Pretežno sunčano, danju vrlo toplo, u Dalmaciji i vruće. Ujutro po kotlinama i uz rijeke mjestimice magla, prognozira za ponedjeljak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).
KREĆE POTPISIVANJE PETICIJE

Dr. Anđelko Milardović: Tražimo od Plenkovića da izbaci Pupovca iz koalicije

Profesor Anđelko Milardović pokreće potpisivanje građanske peticije u kojoj rezolutno traži od premijera Andreja Plenkovića da izbaci Milorada Pupovca iz vladajuće koalicije. Povod za ovu vrstu građanskog aktivizma jest izjava predsjednika SDSS-a kojom je usporedio sadašnju Hrvatsku s NDH, ali se taksativno navode i ostali grijesi vođe hrvatskih Srba.
REAKCIJA PREDSJEDNIKA NK OSIJEK NAKON REMIJA

Meštrović najavio kazne: ''Ovo je bio provincijski mentalitet za koji moramo naći lijek''

Meštrović odlučio kazniti sve koji su sudjelovali u izvedbi s Varaždincima i kazne pretvoriti u nagradu za neki projekt naših sugrađana.