Najnovije

OSTANIMO ODGOVORNI

U Hrvatskoj samo jedan novi slučaj koronavirusa, jedna osoba umrla

Samo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je u Hrvatskoj u protekla 24 sata, dok je umrla jedna osoba, izvijestio je u petak Nacionalni stožer civilne zaštite.
DOBRE VIJESTI

Sedmi dan bez novozaraženih koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji!

Održana je 74. sjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, odnosno od 1. veljače to je 57. sjednica posvećena problematici pandemije virusa COVID-19.
SLIJEDI ODLUKA O RASPISIVANJU IZBORA

Jandroković i formalno zastupnicima predložio raspuštanje Sabora

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i formalno je zastupnicima i predsjednicima odbora uputio odluku o raspuštanju Sabora koju mu je podnijelo šest klubova vladajuće većine.
VREMENSKA PROGNOZA

Djelomice sunčano, poneki pljusak ili malo kiše na zapadu zemlje

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, a uz povremeno više oblaka, poneki pljusak ili malo kiše mogući su najprije u Istri i Gorskom kotaru te zatim i u Lici te u zapadnoj i sjeverozapadnoj unutrašnjosti, osobito navečer, prognozira za petak Državni hidrometeorološki zavod.
POTVRĐENO

Raspuštanje Sabora 18. svibnja, izbori krajem lipnja ili početkom srpnja

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da će se Hrvatski sabor raspustiti u ponedjeljak, 18. svibnja te je obavijestio predsjednika Republike Zorana Milanovića koji ima mogućnost raspisivanja izbora za 21. ili 28. lipnja te 5. ili 12. srpnja.
OBJAVLJENE PREPORUKE

Evo kako ćemo se ove godine kupati na plažama i bazenima

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je u četvrtak preporuke za kupanje u moru i kopnenim površinskim vodama tijekom epidemije, te za kupanje na bazenima i u vodenim parkovima, pri čemu je maksimalan broj osoba na plažama ograničen na 15 na površini od 100 četvornih metara.