Najnovije

TOP LISTA

Na službena putovanja u samo tri mjeseca potrošili pola milijuna kuna

Portal e-zadar objavio je top-listu deset putnika koji su na službena putovanja u tri mjeseca ukupno potrošili 491 tisuću kuna poreznih obveznika.
ZASTUPNICI SLOVENIJE U EP OPTUŽUJU

Slovenci traže daljnji monitoring Hrvatske

Slovenski zastupnici u Europskom parlamentu optužili su Hrvatsku da nastavkom sudskih procesa protiv Ljubljanske banke već krši potpisani memorandum o Ljubljanskoj banci, i to odmah nakon što je Slovenija ratificirala hrvatski pristupni ugovor.
BRUXSELLES

Thaçi prekinuo pregovore

U Bruxellesu su u srijedu nastavljeni trojni razgovori srbijanskog političkog vodstva, koje čine premijer Ivica Dačić i dopremijer Aleksandar Vučić, s kosovskim premijerom Hashimom Thaçijem, uz posredovanje visoke predstavnice Europske unije Cathrin Ashton, izvješćuju beogradski mediji.
MEDICINSKI IZUM PREMA UZORU NA PRIRODNI FENOMEN

Superflaster inspiriran parazitskim crvom

Američki su znanstvenici dizajnirali bioinspirirani flaster prekriven mikroskopskim iglicama za liječenje kirurških rana. Flaster koji izgleda poput kreveta prekrivenog iglama kreiran je prema uzoru na parazitskog crva koji živi u crijevima riba i iglicama se pričvršćuje za kožu.
VLADA POSLUŠALA POSLODAVCE

Povećanje minimalca odgođeno do 1. lipnja

Iako je Zakon o minimalnoj plaći stupio na snagu, novi minimalac primjenjivat će se od lipnja. Vlada će idući tjedan donijeti Uredbu o iznosu minimalne plaće koja će porasti na 2.984,78 kune, što je u bruto iznosu 170,78 kuna više od sadašnjeg iznosa minimalne plaće.
BEZ ŽURBE

Vlada donijela ekonomski program za 2013.

Vlada je usvojila prijedlog ekonomskog programa Republike Hrvatske za 2013. godinu. Potpredsjednik Vlade Branko Grčić pojasnio je da se radi o jednom novom dokumentu kojeg je Hrvatska u obvezi pripremiti, odnosno, nastavak je to predpristupnog dokumenta i naše uključivanje u tzv. europski semestar.