Najnovije

MANJE POZNATA ZANIMLJIVOST

Osijek nekada: grad bludnica i gostionica

Vođene ture gradom nisu namijenjene samo turistima, već i onima koji žele naučiti neke nepoznate ili manje poznate povijesne zanimljivosti o mjestu u kojem žive. Osječka Tvrđa svakako je jedno takvo mjesto o kojemu se uvijek može saznati nešto novo, pa su Osječani tako sinoć zavirili stotinjak godina u prošlost i otkrili tajne tadašnjeg noćnog života.
OTVORENI NAKON GOTOVO PET GODINA

Stotine posjetitelja svakoga dana na novootvorenim bazenima u Belom Manastiru

Nakon što su gotovo pet godina bili zatvoreni, prošloga tjedna novoobnovljeni i uređeni bazeni u Belom Manastiru konačno su ponovno otvorili svoja vrata građanima. Veliki je to bio projekt za grad i cijelu Baranju, vrijedan 16 milijuna kuna, a koji je zahvaljujući naporima brojnih uključenih uspješno nominiran za sufinanciranje iz fondova Europske unije.
TESTIRANO 272 UZORKA

U Osječko-baranjskoj županiji devet novozaraženih

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirana su 272 uzorka.
NOVI DERBI PRED BIJELO-PLAVIMA

Osijek mora biti puno bolji, i protiv Dinama se iskupiti za dva loša izdanja na početku sezone

Nogometaši Osijeka nakon poraza od Hajduka ponovno igraju derbi kola i to u nedjelju ovog puta kod prvaka Dinama na Maksimiru. Osječani su u prva dva kola uzeli tek jedan bod i sada se moraju pokušati iskupiti na najtežem mogućem terenu, ali Osječani u Zagreb putuju s ciljem osvajanja bodova.
TESTIRANO 320 OSOBA

Četiri novooboljele osobe na području Osječko-baranjske županije

Sveukupno je, tijekom posljednja 24 sata, u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano 320 osoba od kojih su 4 osobe pozitivne na koronavirus. Jedna je s područja Općine Gorjani, druga s područja Općine Čepin, treća iz Belog Manastira, a četvrta osoba je iz Osijeka.
NAJVEĆI PAD OD 1995. GODINE!

U drugom tromjesečju 2020. BDP manji za 15,1%

U drugom tromjesečju 2020. godine BDP je realno manji za 15,1% u odnosu na isto tromjesečje prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku.