Najnovije

75 GODINA OD TRAGEDIJE

Bleiburška tragedija obilježena u Osijeku, na mjestu koje ima istu simboliku

Prošlo je 75 godina od Bleiburške tragedije i početka stradanja hrvatskoga naroda na križnim putevima neposredno nakon završetka Drugoga svjetskoga rata. Zbog koronavirusa obljetnica ove godine nije obilježena na uobičajeni način na bleiburškom polju u Austriji. Tamo svake godine odlaze i članovi Udruge Hrvatski domobran iz Osijeka i Hrvatske stranke prava, koji su ove godine žrtvu Bleiburga obilježili u Osijeku.
KORONAVIRUS

U zadnja 24 sata nema novooboljelih, još tri izliječene osobe, smanjen broj osoba u samoizolaciji

U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije nema novooboljelih osoba na virus COVID-19 (osmi dan zaredom). U laboratoriju Kliničkog bolničkog centra testirano je 164 uzoraka, a 13 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ i svi su negativni, pa je i ukupan broj oboljelih ostao na 131 osobi.
VREMENSKA PROGNOZA

Danas oblačno, mjestimice uz malo kiše

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše, osobito poslijepodne oborina je najizglednija na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima, a prema večeri i drugdje u unutrašnjosti, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).
"EPIDEMIOLOŠKI RIZIČAN DAN"

Trgovci najavljuju otkaze zbog zabrane rada nedjeljom

HUP traži da se trgovinama omogući rad nedjeljom. Poslodavci kažu da će morati otpuštati radnike, a traže i ukidanje jednosatne pauze za dezinfekciju trgovina. Napominju da takve mjere ne vrijede za hotelijere i ugostitelje.
OSTANIMO ODGOVORNI

U Hrvatskoj samo jedan novi slučaj koronavirusa, jedna osoba umrla

Samo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je u Hrvatskoj u protekla 24 sata, dok je umrla jedna osoba, izvijestio je u petak Nacionalni stožer civilne zaštite.
DOBRE VIJESTI

Sedmi dan bez novozaraženih koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji!

Održana je 74. sjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, odnosno od 1. veljače to je 57. sjednica posvećena problematici pandemije virusa COVID-19.