Najnovije

NASTAVLJEN POVOLJAN TREND

Šesti dan bez novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji

Prema podacima koji su 14. svibnja 2020. godine ujutro pristigli od dežurnih službi u Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije, u protekla 24 sata nastavljena su povoljna kretanja u vezi koronavirusa.
ISTRAŽIVANJE POKAZALO

Govor je mogući značajni način širenja virusa

Mikrokapljice koje proizvodi čovjek dok govori mogu u zatvorenom prostoru ostati u zraku više od deset minuta, pokazala je studija objavljena u srijedu koja ukazuje na vjerojatnu ulogu tih kapljica u širenju covida-19.
VREMENSKA PROGNOZA

Sunčano uz povremenu naoblaku

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom te razmjerno toplo vrijeme, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za četvrtak.
PREDSJEDNIK SABORA JANDROKOVIĆ

Odluka o raspuštanju Sabora moguće sljedeći tjedan

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u srijedu kako odluka o raspuštanju Hrvatskog sabora još nije donesena, ali ne isključuje mogućnost da se to dogodi sljedećeg tjedna.
GASE SE RADIJATORI

Završila ogrjevna sezona 2019./2020.

HEP-Toplinarstvo je izvijestilo da u srijedu, 13. svibnja završava ogrjevna sezona 2019./2020. za više od 128.000 krajnjih kupaca u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.
KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Šest novooboljelih, Istra na rubu povratka rigoroznijih kontrola

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata potvrđeno šest novooboljelih od koronavirusa i tri su osobe umrle, a u Istri već drugi dan bilježe nove slučajeve zbog čega bi mogli vratiti rigoroznije mjere i kontrole.