Najnovije

NAJVEĆI PROJEKT NAKON DRŽAVNE MATURE

Uvodi se mala matura, nacionalni ispit na kraju osmog razreda

Uvodi se takozvana mala matura, nacionalni ispiti na kraju osmog razreda. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje i Ministarstvo obrazovanja kreću s najvećim projektom nakon uvođenja državne mature, javlja HRT.
OBILJEŽIT ĆE SE RAZNIM AKTIVNOSTIMA

Hrvatska obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

U Hrvatskoj se danas obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, u spomen na tri ubijene žene i jednu teško ranjenu tijekom brakorazvodne parnice na zagrebačkom Općinskom sudu, 22. rujna 1999. godine.
PROF. NEDELJKO BOSANAC

Gdje se izgubio smisao demokratske kreativnosti u smislu korisnosti i odgovornosti vlasti za održivi rast i razvoj Osijeka

Gdje se izgubio smisao demokratske kreativnosti u smislu korisnosti i odgovornosti vlasti za održivi rast i razvoj Osijeka? U svojoj bogatoj povijesti grad Osijek nikada nije doveden u razdoblje urušavanja, čak i za vrijeme ili poslije ratnih strahota što ih je kroz povijest doživljavao. Uvijek je Osijek u ranijem vremenu imao nezaustavljivu stopu rasta i razvoja mjerenu proizvodnjom, demografijom i urbanim izgledom. To što su od Osijeka učinili njegovi raniji i današnji vlastodršci i oporba u Gradskom vijeću za samo 7 godina na vlasti nikada u povijesti nije zabilježeno.
DVIJE NOVOZARAŽENE OSOBE

U samoizolaciji još 75 novih kontakata, ukupno 445 osoba

U zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađen je 201 uzorak, a samo dva nalaza bila su pozitivna na koronavirus. Novozaražene osobe su iz Đakova i Đurđenovca.
ZAVRŠENA PRAVOSUDNA TRAKAVICA

Filip Glavaš pravomoćno naslijedio imovinu pokojne Mare Bareze

Županijski sud u Zagrebu odbio je žalbu rođaka pokojne Mare Bareze i potvrdio presudu Općinskog suda u Koprivnici kojom je sin Branimira Glavaša Filip jedini nasljednik ostavštine poznate koprivničke menadžerice.
PRVA GOSTUJUĆA POBJEDA

Minimalna, ali zaslužena pobjeda Osijeka protiv Varaždina

Osijek je u Varaždin došao sa željom osvojiti tri boda, i u tome je uspio.