Najnovije

NEMA KRAJA REAKCIJAMA

Milanović komentirao odluku Ustavnog suda, Plenković mu žestoko odgovorio

Nema kraja reakcijama na odluku Ustavnog suda o Nacionalnom stožeru civilne zaštite.
HDZ: ''OD MRAKA SE NIŠTA NE VIDI''

Sve veće nezadovoljstvo novom rasvjetom u Osijeku

Sve je veće nezadovoljstvo građana Osijeka novom led rasvjetom, koja se u sklopu projekta gradske uprave, postavlja umjesto dosadašnjih rasvjetnih tijela u osječkim gradskim četvrtima. Na problem je sinoć upozorio i osječki HDZ.
OBILJEŽEN DAN GRADSKE ČETVRTI

Zbog smanjenih sredstava grada na čekanju i projekti u Retfali

I Gradska četvrt Retfala dijeli sudbinu drugih osječkih gradskih četvrti i mjesnih odbora, kojima je Grad drastično srezao proračunska sredstva za ovu godinu. To se u velikoj mjeri odrazilo na realizaciju planiranih projekata u Retfali, gdje je jučer obilježen Dan Gradske četvrti i crkveni god.
TESTIRANO 315 UZORAKA

Još četiri novozaražene osobe na području Čepina, ukupno deset u županiji

Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 315 uzoraka. Deset ih je s područja Osječko-baranjske županije bilo pozitivno na koronavirus. I danas je najveći broj, njih četvero s područja Općine Čepin, po dvije su osobe s područja Osijeka i Darde, a po jedna iz Općine Čeminac i s šireg područja Grada Belišća.
PROF. NEDELJKO BOSANAC

''Lubenice'' na pločniku ispred Vlade dobra je ideja za nesretnika koji bi te lubenice mogao zamijeniti npr. fekalijama ili nečemu još drastičnijem

Mislite li da je "Kalkulirani rizik" spremnost na sve, samo da se cilj ostvari? "Kalkulirani rizik" je nebriga za druge. Ne čini li se da je to poprilična bezosjećajnost politike vlasti i Vlade? Sve me to podsjeća na "razboriti(?)" postupak tzv. "Istresi lubenicu!" pred vrata Vlade. Razmislite, u čemu je razlika? Pa, "lubenice" na pločniku ispred Vlade dobra je ideja za nesretnika koji bi te lubenice mogao zamijeniti npr. fekalijama ili nečemu još drastičnijem. Naravno, to se dogodilo nije, pa je sve završilo "komunalnim prekršajem". Netko mora platiti troškove dodatnog pranja te ulice i sl.
USTAVNI SUD U TAJNOSTI PRESUDIO

Rad nedjeljom jedina neustavna odluka Nacionalnog stožera

Sve odluke Nacionalnog Stožera, osim zabrane rada nedjeljom su zakonite - glasi odluka Ustavnoga suda koji je raspravljao o ustavnosti različitih odluka Nacionalnog stožera vezanih uz pandemiju korona virusa. Većina ih se odnosila na ograničavanje prava na rad i prava na kretanje. Iako je postojalo veliko zanimanje javnosti, sud medijima nije dopustio praćenje sjednice.