Politika

ZAGREB

Bandić će predložiti smanjenje komunalnog doprinosa za 15 do 30 posto

Tribine o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata održane su sinoć u Gradskoj četvrti Gornja Dubrava, u mjesnim odborima Klaka, Dubrava-centar, Čučerje i Oporovec.

Piše: Media Servis

Na njima je gradonačelnik Milan Bandić upoznao zainteresirane građane sa svime što je Gradska uprava učinila da im taj posao olakša, kao i s prijedlogom smanjenja troška legalizacije. Gradonačelnik Bandić najavio je da će na sljedećoj Skupštini Grada Zagreba 21. ožujka ponoviti zahtjev iz prosinca prošle godine za smanjenjem komunalnog doprinosa.

"To znači 15 do 30%. Ovo je 2. i 3. zona, a to znači još najmanje smanjenje od 20 do 30% koje ćemo predložiti 21. ožujka", najavio je Bandić.Ako prijedlog Skupština usvoji građani će komunalni doprinos plaćati na rate u iznosu od 40 do 50% vrijednosti komunalnog doprinosa. Oni koji plate odjednom, platit će između 20-30% od pune cijene. 

"To znači za kuću od 100 m2 ili 300 kubika plaćat ćete manje od 10 000 kuna, za kuću od 300 m2 oko 30 000 kuna", poručio je zagrebački gradonačelnik.Preduvjet za to je da građani do 30. lipnja predaju zahtjev za legalizaciju.

"Što vi trebate prijaviti do 30. lipnja? Sve ono što je napravljeno poslije 1968. godine, a nemate građevinsku dozvolu. Sve, doslovno sve. Bila to garaža, kuća, balkon ili dio kuće", pojasnio je Bandić.Dodao je kako će dodatni popust imati svi hrvatski branitelji, iako zakon za njih nije propisao povoljnije uvjete legalizacije.

"Ali gradonačelnik Grada Zagreba predložit će Skupštini 21. ožujka dodatni popust od 10% za hrvatske branitelje, znači mimo ovih popusta o kojima sam govorio", otkrio je gradonačelnik Zagreba. Za sva dodatna pitanja oko legalizacije izgrađenih objekata Zagrepčani se mogu informirati u Gradskom poglavarstvu na Trgu Stjepana Radića 1 na Infopultu koji je otvoren od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati ili na besplatnoj telefonskoj liniji 0800 17 71 radnim danom od 8 do 18 sati.