Crna kronika

OSUMNJIČEN

Pije jogurte, sokove i prima infuziju, a štrajka glađu?!

ZAGREB - Vojislav Blažević, osumnjičen za postavljanje eksplozivnih naprava u Zagrebu, od jučer je radikalizirao svoj štrajk glađu - do sada je odbijao hranu, a od jučer odbija i sokove te infuziju.

Vojislav Blaževic izlazi iz bolnice Sestara milosrdnica.   FOTO:Zeljko Lukunic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Njegov odvjetnik Branko Šerić rekao je za Media servis kako mu je sutkinja istrage jutros odbila prijedlog za određivanje jamstva, kao zamjenu za istražni zatvor, uz obrazloženje da ne može adekvatno jamstvo zamijeniti istražni zatvor. Blažević je ponudio jamčevinu u iznosu od 100 tisuća kuna.

Kako kaže njegov odvjetnik Branko Šerić, Blažević će od danas odbijati ne samo hranu kao do sada nego i sokove, jogurte i infuzije koje je primao zadnjih mjesec i pol dana kako bi koliko-toliko mogao funkcionirati. Od uhićenja 13. siječnja do sada izgubio je dvadeset kilograma, odnosno sa 93 pao je na 73. Blažević je izrazio želju da ga se, ako padne u komu, ne hrani infuzijom.

"Ostaje, dakle, odluka o zatvoru za Vojislava Blaževića. Istražni postupak je pri samom kraju, čeka se završetak psihijatrijskog vještačenja. Što slijedi nakon toga možemo pretpostavljati: u odnosu na stav Državnog odvjetništva mislim da će podići optužni prijedlog pa ćemo onda vidjeti daljnji razvoj događanja", rekao je Šerić.

Osim što se čeka nalaz vještačenja, u ovoj su istrazi svi svjedoci ispitani, no Šerić pojašnjava da je Vojislavu Blaževiću istražni zatvor određen, osim zbog mogućnosti ometanja istrage, i zbog opasnosti od bijega ali i mogućeg ponavljanja kaznenog djela.