Brodsko-posavska

SLAVONSKI BROD

Posavljaci će se liječiti u brodskoj bolnici?

Iako nisu zaprimili službeni zahtjev, u slavonskobrodskoj Općoj bolnici ističu da postoji mogućnost liječenja Posavljaka u Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević"

Slavonski Brod - Brodska Opća bolnica   FOTO:Ivica Galovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / SBonline

Realno je ideju o liječenju žitelja Bosanskog Broda i Posavljaka u našoj bolnici moguće realizirati, no to treba prije dogovoriti pa onda i ugovoriti - prva je reakcija ravnatelja slavonskobrodske bolnice, dr. Milana Bitunjca na vijest da "beha" portali prenose inicijativu skupštinara Bosanskog Broda o liječenju Posavljaka u brodskoj bolnici, navodi brodski portalSBonline.

Ponukani činjenicom da su u bivšoj državi i sami izdvajali za izgradnju bolnice u Slavonskom Brodu, pokrenuli su inicijativu prema svom Ministarstvu da ispita mogućnost liječenja u Hrvatskoj, konkretno u Gradu na Savi. Prema riječima ravnatelja bolnice "Dr. Josip Benčević" suradnja se za sada svodi samo kod hitnih slučajeva. - Za sada mi neku veliku suradnju sa Republikom Srpskom nemamo. Postoji suradnja na hitnim slučajevima kada je njima teško voziti hitne pacijente prema Banja Luci, pa nama dovezu pacijente, koje mi naravno prihvatimo kao hitne pacijente i onda to na taj način i obračunamo - naglasio je doktor Bitunjac.

Iako o ovome prijedlogu nije ništa čuo, kaže kako je prije rata suradnja na ovom polju postojala i da nitko nema ništa protiv da tako bude i u buduće. No prije svega očekuje da se "pojavi" prijedlog na osnovu kojega bi i jedna i druga strana sjele za stol, te dogovorile načine suradnje, ali i oblik na koji bi usluga za pružanje pomoći pacijentima - koji bi se eventualno iz Posavine dolazili liječiti u slavonskobrodsku Opću - bila naplaćena, izjavio je zaSBonline doktor Bitunjac.

IZVOR: SBonline.net