Virovitičko-podravska

MANIPULIRANJE MEDIJSKIM PROSTOROM?

HDSSB prozvao HDZ za namještanje predizbornih anketa

HDSSB od ICV-a zatražio ime agencije koja je provela predizbornu anketu, a podatke još nisu dobili.

Predsjednik virovitičko-podravskog HDSSB-a i saborski zastupnik Igor Češek prozvao HDZ za namještanje predizbornih anketa   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL

Odmah po izlasku 2836 broja Virovitičkog lista od 14. veljače HDSSB je, prema pisanju Virovitica.net portala, uputio dopis uredništvu da se očituje koja je agencija provodila predizbornu anketu čije su rezultate objavili pod naslovima „Da su danas izbori, Tolušić i Kirin pobijedili bi u prvom krugu, HDZ vodi u svim općinama i gardovima Virovitičko-podravske županje" i „Stanovnici Virovitičko-podravske županije najviše cijene rad osipa Đakića".

Navodi se kako traženi podatak još uvijek nije stigao, a Virovitički list niti u broju poslije nije objavio ono što je, kako navodi lokalni portal, morao pa u HDSSB-u zaključuju da se radi o HDZ-ovoj anketi, a ne relevantnim rezultatima..

 „Ovakvim nastupom, s ovakvim anketama HDZ očito želi povećati svoje izglade. Međutim, očito se radi o najobičnijoj propagandi", kazao je predsjednik Županijske organizacije HDSSB-a Igor Češek.

Rezultate istraživanja koje je za Virovitički list navodno napravila „nezavisna agencija iz Zagreba" objavljeni su bez  podataka o strukturi ispitanih, a popratni tekst koji „pojašnjava" tablice nije potpisan, navodi Virovitica.net. 

"Ne vjerujemo u ta istraživanja. Jedina prava anketa bit će provedena 19. svibnja 2013. godine, a ja već sada mogu tvrditi da će u Općini Zdenci slaviti HDSSB", izjavio je za Virovitica.net Mato Barukčić kandidat HDSSB-a za načelnika općine Zdenci.

IZVOR: Virovitica.net