Razno

ROLANJE

Potrošite 420 kalorija u sat vremena!

Rolanje je postao omiljeni sport mlade populacije, ali i onih starijih jer je idealna ljetna aktivnost za izgaranje kalorija.

Rolanje idealna rekreacija   FOTO:Boris Scitar/VLM/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Ovaj sport može Vam pomoći u mentalnoj relaksaciji, smanjiti depresiju, reducirati stres i usporiti osjećaj starosti. Rolanje pomaže tijelu da reducira razinu loših hormona poput kortizola, a pospješi lučenje hormona sreće ili endorfina. Njegova razina povećava se u tijelu s bilo kakvom dugotrajnijom sportskom aktivnosti te nam omogućava da se osjećamo dobro i uživamo u onome što radimo. 

Svakodnevno rolanje značajno utječe na jačanje svih mišićnih skupina i zglobova, posebno mišića nogu, stražnjice, bedara, trbuha i leđa. Također, redovitom aerobnom aktivnosti poboljšava se izdržljivost i opća kondicija, jača kardiovaskularni i respiratorni sustav, a sve to bez posebnog opterećivanja kralježnice i drugih zglobova, posebno koljena i skočnog zgloba, zbog čega je jako dobro i za ljude koji s istima imaju bilo kakvih problema. 

Rolanjem od sat vremena izgorjet ćete prosječno 420 kcal, a kako ćete svakim danom biti sve brži i spretniji, tako će se i ta brojka s vremenom povećavati. Osim navedenog, ovim sportom poboljšava se i cirkulacija koja je važna za uspješno uklanjanje celulita. No, da bi zaista i osjetili sve pozitivne efekte ovog sporta potrebno ga je prakticirati najmanje 3 puta tjedno po sat vremena, a ako je moguće i duže. Sama tehnika rolanja nije nešto prezahtjevna te se relativno lako i brzo usvaja, no bez obzira koliko vješti bili na rolama, poželjno je da u svakom trenutku koristite zaštitnu opremu kako bi spriječili opasnost od ozljeda te se osjećali sigurnije. Kao i prije svake sportske aktivnosti, tako i prije treninga na rolama, potrebno je dobro se zagrijati i istegnuti kako biste i na taj način izbjegli ozljede.

Zato nemojte čekati sutra, nego krenite odmah i osjećajte se bolje već danas. Izaberite neku lijepu lokaciju, pozovite prijatelja i krenite u akciju. Uz samo malo uloženog truda potrošit ćete puno energije, učiniti mnogo za vlastito zdravlje i osjećati se puno bolje.