Svijet

VENEZUELA

Umro je Hugo Chavez

PREMINUO je venecuelanski predsjednik Hugo Chavez. Objavio je to potpredsjednik Venezuele. "Ovo je trenutak velike boli", objavio je Maduro na nacionalnoj televiziji, jecajući, dok su oko njega stajali ministri.

Piše: Republika.eu/ Večernji list

Venezuela je u šoku. Iako se već danima pričalo da je predsjednik izgubio bitku s opakom bolešću, rakom, vijest da je „El comadante“ mrtav šokirala je građane Venezuele. Da se nešto krupno događa uvidjeli su stanovnici glavnoga grada kada je središte Caracasa blokirano jer su u njega pristizali visoko pozicionirani vojni i civilni predstavnici Venezuele.

Vlada Venezuele već je okrivila "neprijatelje" zemlje da su odgovorni za oboljenje od raka predsjednika, koje je na kraju završilo smrću. Prva mjera venezuelanske vlade nakon smrti Huga Cháveza bila je protjerivanje dvojice američkih diplomata, koji su optuženi za "destabilizaciju" Venezuele. Dakle, Venezuela za smrt predsjednika izravno optužuje SAD.

- Iza smrti predsjednika Huge Cháveza stoje povijesni neprijatelji Venezuele. Oni su pronašli slabu točku, kako bi narušili zdravlje našeg predsjednika. Jednoga dana to će biti i znanstveno dokazano – kazao je nasljednik pokojnog Cháveza, Nicolas Maduro.