Gospodarstvo

ISKRENI KERUM OBILJEŽIO OTVORENJE GASTA

Hrvatska vlast, i lijeva i desna, prodaje muda pod bubrege

Predsjednik Ivo Josipović iz prvog je reda slušao kako splitski gradonačelnik kao najveće štetočine proziva banke i poreznu poručujući da će nam biti još gore

Željko Kerum na otvorenju Gasta u Splitu   FOTO:Tino Juric/PIXSELL

Otvaranje međunarodnog sajma Gast u Splitu, na kojemu je bio i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, bila je prilika splitskom gradonačelniku Željku Kerumu da na govornici progovori o problemima koji ga i samoga tište, ne kao gradonačelnika, nego poduzetnika, piše Večernji list.

– Ne vidi se izlaz iz situacije i smjera kojim idemo. Ja situaciju u poduzetništvu i gospodarstvu znam odlično, u sličnoj sam situaciji kao i ostali. Za nas je pojam natjecanja i utakmice bio tko ima više radnika, a sada se natječemo tko će imati manje ljudi. To je žalosno što hrvatska država i vlast, bez obzira bila ona lijeve ili desne ideologije i svjetonazora, to ne primjećuje, nego doslovno prodaje muda pod bubrege – ispričavam se na izrazu. To je puno teorije, a prakse nikakve – u mikrofon je, kako navodi Večernji, skresao Kerum i dobio sramežljiv pljesak usred govora koji je nastavio bez dlake na jeziku.

– Najveće štetočine poduzetništva su banke i porezna. Porezna nema razumijevanja, ide s represivnim mjerama, namet na namet, a banke da i ne spominjem, godinama rade štetu firmama. Došli smo do situacije da praktično ne možeš dalje funkcionirati. Mislim da ne idemo u dobrom smjeru i da će biti još puno gore! – zaključio je Kerum i dodao da će u Hrvatsku dolaziti strane tvrtke koje će graditi ceste, kao što je slučaj i u Sloveniji. Poručio je da treba prestati s teorijom i početi s praksom, navodi se dalje u Večernjem.