Politika

IZJASNILI SE

Ostojić o kaznenoj prijavi, Jakovina o sukobu interesa

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić osvrnuo se na kaznenu prijavu koju je protiv njega podnio Opći sindikat MUP-a...

Tihomir Jakovina, Ranko Ostojić   FOTO: Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Svatko u ovoj državi može podnijeti kaznenu prijavu protiv bilo koga, vas, mene, Državno odvjetništvo je neovisno pravosudno tijelo koje će o tome odlučiti. Ono što ja želim dodati, to je da sam siguran, ukoliko se utvrdi da su ti navodi lažni kao što smo to i utvrdili, neće biti medijskog prostora za taj odbačaj", rekao je Ostojić.

A nakon što je prije sjednice Vlade dao izjavu vezanu uz postupak koji je protiv njega pokrenulo Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa i rekao da do njegove ostavke neće doći, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, nakon sjednice je rekao da je sasvim siguran da nije bio u sukobu interesa.

"Nisam bio usklađen sa zakonom i to je moj propust. 2005., 2009., i 2011. godine sam kao dužnosnik predavao imovinsku karticu u kojoj je bilo naznačeno da sam vlasnik tvrtke TJ Prom u stopostotnom iznosu i nisam nikada od Povjerenstva bio upozoren da se trebam uskladiti sa zakonom. Ali nisam nikada ništa radio s državom i državnim poduzećima i na taj način ostvario bilo kakvu korist za sebe i svoju tvrtku", rekao je Jakovina.