Gospodarstvo

RJEŠENJE NA VIDIKU?

U Dini i Diokiju danas očekuju Čermakovu ponudu

Radnici Dine i Diokija danas očekuju izjavu vlasnika Croduxa generala Ivana Čermaka o dosad neslužbeno najavljivanom preuzimanju.

General Čermak danas bi se trebao očitovati o Dini i Diokiju   FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Sve je već rečeno, danas očekujemo Čermakovu izjavu i službeno 'da ili ne ulaska Croduxa u Dina Petrokemiju, poručuju neslužbeno iz Omišlja, siti već izjava u kojima traže investitora i pokretanje proizvodnje na Krku. Informacija o Croduxovim namjerama nemaju, osim najave da će sve saznati oko podneva. Čermak je svoj interes za pogone polietilena na Krku, ali i na Žitnjaku potvrdio za nedavnog posjeta otoku. Ocijenio je da su u bivšim Ježićevim pogonima ostale velike dubioze, ali i potvrdio intenzivne pregovore o mogućem preuzimanju te oko toga razgovore s vjerovnicima.

Rješenje agonije Diokija i Dina Petrokemije tristotinjak radnika nedavno je tražilo i na Markovom trgu. Predstavnici sindikata ponovili su kako podržavaju Čermaka kao potencijalnog investitora i dodali da očekuju da ga podrži i Vlada. Najavili su tada i radikalne akcije u slučaju da ponovo budu izigrani. Predstavnik sindikata u Dini Predrag Mihaljević.

Umirovljenog generala pozvali su da pokrene proizvodnju, gdje je to moguće, očekujući isplatu zaostalih plaća i otpremnina za 720 radnika. Čermak bi danas trebao reći svoj odgovor.