Politika

KERUM OSTAJE U POLITICI I PORUČUJE

Političari poput mene u Hrvatskoj ne postoje!

Željko Kerum sinoć je gostovao u Dnevniku 3. Osvrnuo se na, kako navodi indeks.hr, lokalne izbore te na svoj nedolazak u Sabor, a čak se i on pitao čemu smanjenje PDV-a na novine.

Kerum o Saboru: U Sabor ću ići kada će to nešto značiti, saborski zastupnici nemaju mogućnost djelovanja, kad se tu nešto promijeni, ići ću češće u Sabor   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Republika.eu / index.hr

S obzirom da je jučer pravomoćno osuđen u "aferi vrtići", na početku gostovanja je prokomentirao: "Dosta je reći da 20 godina splitska dica nisu imala mjesta u vrtiću. Ja sam došao kao gradonačelnik i dao sam svoja 3 milijuna kuna i napravio vrtiće! To je dovoljno reći"  

Na pitanje kako to da se predomislio i odlučio se opet kandidirati, Kerum kaže da se nije predomislio.
"Nepravda me treba naprijed, ja ovom društvu činim prihod, a ne rashod za razliku od moje konkurentske  političke oporbe. Ja sam ovom društvu i gradu Splitu uplatio preko 100 milijuna kuna u mojoj poslovnoj karijeri, državi sam platio preko 2 milijarde kuna! Takvih političara u Hrvatskoj ne postoji! Ja sam iz biznisa došao u politiku, radio sam dobra djela i radim i danas. Nepravda me tjera da idem dalje, i naravno da ću ostati u politici. Ne znam je li ijedan političar uplatio preko 2 milijarde kuna državi!", komentirao je Kerum koji je i dodatno pojasnio zašto ostaje u politici.
"Zašto ostajem u politici? Dovoljno je pročitati da je PDV smanjen na pet posto, kao da je to hrana! A na hranu je 25 posto! Što je tu luksuz? Znači da bi se pisalo dobro o političarima oni pogoduju privatnim vlasnicima tiskanih medija.", rekao je Kerum.
Indeks piše kako je kratko komentirao i svoj jedan jedini dolazak u Sabor.
"Ja funkcioniram po prioritetima. U Sabor ću ići kada će to nešto značiti, saborski zastupnici nemaju mogućnost djelovanja, kad se tu nešto promijeni, ići ću češće u Sabor", zaključio je splitski gradonačelnik, navodi se na indexu.