Osječko-baranjska

WINE TOUR

Počeli radovi na izgradnji vinske ceste na ulazu u Dalj

Najistočnija općina Osječko-baranjske županije – Općina Erdut poznata je po svojim vrhunskim vinima koja su i temelj turističke ponude tog kraja. Ne čudi stoga što je i ova općina uključena u milijun i dvjesto pedeset tisuća Eura vrijedan županijski projekt Wine tour. Početak radova na izgradnji vinske ceste na ulazu u mjesto Dalj posjetio je danas i župan Vladimir Šišljagić koji je naglasio važnost Erdutske vinske ceste.

Ilustracija - vinograd   FOTO:Damir Spehar/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

U sklopu projekta Wine tour urediti će se 17 kilometara vinskih cesta i četiri mini vinska muzeja diljem županije, a tri i pol kilometra cesta te jedan od tih muzeja nalaze se u Općini Erdut

Pravim otkrićem ocijenjen je autohtoni Vinski podrum u središtu mjesta Dalj u kojem će muzej biti smješten. Kako je danas naznačeno podrum će po dovršetku radova imati izvorni starinski ugođaj, a ovdje će posjetitelji i turisti moći degustirati vrhunska erdutska vina i doznati više o povijesti vinarstva u sklopu obilaska vinskih cesta.

Župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić istaknuo je vrijednost ove investicije koja će, kako kaže, sasvim sigurno podići razinu turističke ponude.

"Očekujem da će to značiti još veći priljev gostiju i turističkih posjetitelja u ovaj kraj", rekao je Šišljagić.

Vrijednost radova na uređenju vinske ceste iznosi 900 tisuća kuna, dok će za uređenje vinskog podruma i muzeja biti izdvojeno sedamsto tisuća. Rok za dovršetak radova je do kraja prve polovice svibnja.