Društvo

VRIJEME ZA NOVE POBJEDE

Ena Šarac puna optimizma

Točno 13.30 sati bilo je 4. ožujka kad je Ena Šarac čula rečenicu koju je čekala punih 11 godina. Tada joj je, u münchenskoj klinici, dr. Aleksandar Muačević rekao kako sa stopostotnom sigurnošću da tumora više nema.

Ena Šarac   FOTO:Davor Javorovic / PIXSELL
Piše: Glas Slavonije / Republika.eu

Otkako se liječim čekam te riječi i konačno sam ih dočekala! Bili smo u šoku i nevjerici jer nismo znali da je moguće, kao čarobnim štapićem, ukloniti tumor koji imam godinama za nešto više od sat vremena. Pojašnjeno nam je da je okružio dovod hranjenja tumoru i da će se za šest mjeseci potpuno osušiti" -ispričala nam je presretna Ena za Glas Slavonije.

I najveći rizik ovoga zračenja da ostane slijepa ona je pobijedila. Čim su roditelji ušli u sobu, rekla im je da ih vidi bolje nego ranije, no završetkom zračenja tumora, nažalost, ona ne može ukloniti i njegove posljedice – dijabetes i trombocitopeniju, zbog čega ova hrabra djevojka tek sad kreće u borbu za poboljšanje hoda. Naime, zbog ranijeg prijeloma ne hoda nikamo bez pratnje, a u šali kaže da je ono što je čeka na ortopediji mačji kašalj" za sve ono što je prošla.

Osim daljnjeg liječenja, očekuju je i ispiti svih predmeta završnog razreda Ekonomske škole, nakon čega će maturirati, a planira i studirati. Dok ne uhvati knjigu u ruke vrijeme će provoditi u šetnji, slušajući omiljenog Tonyja Cetinskog, a već prvoga dana nakon povratka u Osijek poželjela je posjetiti svoje prijatelje u školi.

 Ovih dana svakako će ići u školu da ih vidi i zahvali im na pomoći, baš kao i svim malim, a nama najvećim ljudima koji su nam omogućili da se Ena riješi tumora zauvijek. Da nije njih, ne znam gdje bismo bili, a sad, kad nam se život doslovce okrenuo nabolje, vrijeme je da zaboravimo liječnike, bolnice, terapije i operacije. Naravno, dobro ćemo upamtiti da su svi liječnici koji su se bavili Eninom bolešću dali svoj doprinos i napravili bar mali korak do konačnog izlječenja" - zaključila je majka Biserka.