Događanja

VUKOVAR

Izložba fotografija Biljane Gaurine

„Majke moje generacije“, naziv je izložbe autorice Biljane Gaurine koja je sinoć otvorena u Hrvatskom domu u Vukovaru.Izložba prikazuje dvadeset i četiri portreta žena iz različitih dijelova Hrvatske. One su naime, u srednjim godinama izgubile posao, ali nisu odustale od svojih snova, želja i interesa.

Izlozba fotografija Biljane Gaurine   FOTO:Goran Jakus/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Dvadeset i četiri različite žene i isto toliko različitih sudbina - sve to prikazuju fotografije predstavljene na petoj samostalnoj izložbi ove nadarene umjetnice. Kako bi ih fotografirala, Biljana Gaurina prešla je četiri tisuće kilometara, tri je tjedna provela u automobilu, ulazila je u njihove domove i s njima razgovarala. Kako je istaknula, ovo je za nju bila više životna, nego fotografska avantura.

"To su sve mahom žene koje su ostale bez posla u srednjoj dobi i koje se bore, svaka na svoj način, u svakom slučaju, izložba nije depresivna, dapače, izložba je pozitivna i poruka je da se svim ženama koje su u istoj situaciji, naravno i muškarcima, da se ljudi nekako drže zajedno i da život ne staje ako čovjek ostane bez posla, jednostavno da se treba boriti, ići dalje" rekla autorica izložbe Biljana Gaurina.

Nakon Zagreba i Vukovara, izložba će za nekoliko tjedana biti postavljena i Sinju čime će se zatvoriti ovaj autoričin ciklus.