Nogomet

PREDSJEDNIK OSIJEKA

Izigrali su nas i uzeli nam to malo radosti

OSIJEK - Nakon HNS-ove odluke da će se utakmica Hrvatske i Walesa igrati u Zagrebu, te neočekivano pomirljive reakcije iz Splita iz kojeg su poručili da je riječ o "višoj sili te da su svjesni kako nemaju uvjete za organizaciju utakmice", sasvim oprečna reakcija stiže iz Osijeka. Savezu poručuju da su ih - izigrali i razočarali.

Osijek - Kvalifikacije za SP 2014. u nogometu, Hrvatska - Wales   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
Piše: Media Servis

Premda je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac nakon utakmice protiv Walesa u Osijeku bio i više nego jasan, ljubavi između HNS-a i Osijeka, rodnog grada Davora Šukera, očito više nema.

"Inzistirat ću da ovdje dolazimo igrati, da nam ne bude bitan kapacitet stadiona. Inzistirat ću da nam bude bitna ljubav koja se daje", rekao je tada Štimac.

Izvršni odbor HNS-a ovog je tjedna odlučio da će se lipanjski kvalifikacijski susret protiv Škotske igrati na Maksimiru, a odluku su opravdali sigurnosnim zahtjevima UEFA-e. Predsjednik nogometnog kluba Osijek, Zdravko Josić tom je odlukom iznimno razočaran.

"Iako su nam svi iz vrha HNS-a obećali da ćemo dobiti organizaciju utakmice, izigrali su nas i nisu ispoštovali svoju riječ. Nažalost, to bi bio jedan veliki događaj za grad Osijek i to malo radosti su nam uzeli", istaknuo je Josić.

Dodaje da će na sutrašnjoj skupštini HNS-a pokušati utjecati na tu odluku, ali sumnja da će se nešto promijeniti. Argument da Gradski vrt nema brojač ulaznica, Josić smatra smiješnim.

"To je samo alibi koji su iskoristili da opravdaju svoju odluku", poručuje Josić.