Nogomet

SKANDAL NA SJEDNICI HNS-a

Skansi pismom optužio HNS; UEFA šokirana sadržajem pisma

Trebala je to biti mirna skupština HNS-a, no buru je diglo pismo premijera Zorana Milanovića koje je pročitao Petar Skansi, zamjenik ministra sporta.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker   FOTO:Daniel Kasap / PIXSELL
Piše: Media Servis

Verbalno su se sukobili predstavnik krovne europske nogometne federacije Grigorij Surkis i doministar za sport Petar Skansi, a povod je bilo pismo predsjednike UEFA-e Michela Platinija premijeru Zoranu Milanoviću.

Nakon što je Platini nedavno uputio pismo Milanoviću, premijer mu je uzvratio također pismom koje je na skupštini pročitao Skansi. UEFA-i je poručio da je hrvatska Vlada uključena u rješavanje problema nereda na stadionima te da su u Hrvatskoj postignuti određeni uvjeti za koje je, primjerice, Srbija pohvaljena.

Skansi je Platinijevo pismo Milanoviću nazvao 'diplomatski neprimjerenim'. Odgovorio mu je predstavnik UEFA-e na skupštini HNS-a Grigorij Surkis, ustvrdivši da Hrvatska i dalje ima problema s neredima i huliganima te da smo zbog toga na rubu izbacivanja iz europskih natjecanja. Također je dodao da nije u redu pismo predsjednika UEFA-a nazvati nediplomatskim.