Politika

KREĆE "ISUŠIVANJE MOČVARE"?

14 Jovanovićevih agenata od danas "češljaju" sport

14 sportskih inspektora danas kreće na teren diljem Hrvatske. Zadatak im je inspekcijski nadzor i utvrđivanje mogućih nepravilnosti u radu sportskih udruga i saveza.

12.03.2013., Zagreb - Željko Jovanović, Arsen Bauk, Petar Skansi i Ratko Rudić uručili su službene iskaznice i znakove četrnaestorici nedavno imenovanih sportskih inspektora prvoga stupnja u ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.   FOTO:Daniel Kasap/PIXSELL
Piše: Media Servis

Cilj inspekcije nije represija već prevencija, poručio je ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

''Tako da će njihovi prvi odlasci imati učinak edukacije i pokušaja da se sve uskladi s propisima, no tamo gdje budu nađeni teški prekršaji u suradnji s Državnim odvjetništvom, Ministarstvom pravosuđa i policije poduzimat će se i represivne radnje kako bi svi oni koji krše zakon i rade na štetu sporta i sportaša, bili kažnjeni'', kaže ministar Željko Jovanović. Gdje će prvo krenuti i jesu li prvi na redu Dinamo i HNS-a, zbog kojih je na adresu Ministarstva stiglo niz prijava?

''Nebitno jesu li prvi na redu. Bit će među prvima'', kaže Jovanović 14-orici inspektora koji su raspoređeni po svim županijama pridružit će se još pet koje će izabrati zagrebačka Gradska skupština 21. ožujka.