EU

SUSRET

Milanović s Barossom o preostalim ratifikacijama

Premijer Zoran Milanović putuje u Bruxelles gdje će se sastati s predsjednikom Europske Komisije Joseom Manuelom Barossom. U zadnjem izvještaju o monitoringu stajat će preporuka o primitku Hrvatske 1.srpnja budući da su svi zadaci ispunjeni.

Zoran Milanović   FOTO:Borna Filic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Barosso i Milanović razgovarat će danas o posljednjem izvještaju Europske Komisije o monitoringu Hrvatske koji je već "draftiran".U Zagreb će ga osobno donijeti povjerenik za proširenje Stefan Fuele i predstaviti 26.03. na izvanrednoj sjednici Vlade. Da će biti pozitivan potvrdio je u nedavnom intervjuu Media servisu šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren.

"Očekujem da će izvještaj reći da je zabilježen znatan daljnji napredak u odnosu na izvještaj iz jeseni u pogledu 10 zadaća koje su tada navedene, ali i svih drugih područja na kojima Hrvatska treba još raditi. Na temelju znatnog napretka koji smo i ovdje primjetili, na licu mjesta, očekujem da će izvještaj biti pozitivan", izjavio je Vandoren.Predsjednik Vlade i predsjednik Komisije raspravit će i situaciju oko preostalih ratifikacija. Hrvatski pristupni ugovor još nisu ratificirale Njemačka, Danska, Nizozemska, Belgija i Slovenija. U svim su zemljama postupci u proceduri, a nakon dogovora iz Mokrica premijer Milanović može očekivati pohvale iz Bruxellesa.