Društvo

IVAN MIKLENIĆ

Kome služe političari i njihova politika?

Posljedica antihrvatske politike jesu sve brže propadanje hrvatskih sela, depopulacija čitavih područja i sadašnja gospodarska kriza s pratećim osiromašenjem sve širih krugova hrvatskoga stanovništva. Ako je cilj politike bio slabljenje, razaranje, uništavanje hrvatskoga gospodarstva, onda je ta politika vrlo uspješna. No, čijim je interesima takva politika služila i služi danas?

Ivan Miklenić   FOTO:Jurica Galoic/PIXSELL
Piše: Media Servis / Glas koncila

U svom uvodnom tekstu današnjeg broja Glasa Koncila Ivan Miklenić između ostalog, navodi: …Političari često populistički ističu koliko će Hrvatska moći izvući iz pristupnih fondova, a prešućuju koliko će Hrvatska morati uplaćivati za to članstvo. Dok se za korištenje pristupnih fondova EU-a traže projekti i iznimne vještine, te ni jedna nova članica još nikada nije iskoristila sve mogućnosti koje su formalno postojale, obveza uplaćivanja nema nikakvih zapreka niti ikakvih olakšica od potpunog, stopostotnog izvršenja. Ti isti političari koji populistički obmanjuju hrvatske građane ne preuzimaju potpunu odgovornost da pristup Hrvatske EU-u bude na obostranu stvarnu dobit. Zapanjujuće je koliko ti isti političari premalo čine u samoj Hrvatskoj, na područjima koja ostaju u ingerenciji domaće politike, da bi se na tim, osobito gospodarskim područjima očuvala i zajamčila održivost i razvitak…

…Nije li nevjerojatan podatak da je Hrvatska 2011. godine uvezla hrane u vrijednosti 2,592 milijarde dolara, a stručnjaci kažu da je uvoz svake godine samo rastao, tako da je realno da je 2012. potrošeno za uvoz hrane još više. Također je više nego nevjerojatan podatak da je Hrvatska 1993. godine, kad je bila na trećini teritorija okupirana, imala posljednji put suficit o odnosu izvoza i uvoza, zaključuje komentator uvodničar najnovijeg broja Glasa koncila i postavljajući pitanje čijim je interesima takva politika služila i služi danas?

Cijeli komentar Ivana Miklenića pogledajte na: glas-koncila.hr