Vukovarsko-srijemska

UDRUGA RODITELJA

Kod uvođenja ćirilice problem je nedostatak komunikacije

U Vukovaru je održana izvještajna godišnja skupština Hrvatske udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Vukovara na kojoj je podneseno izvješće o aktivnostima u protekloj kalendarskoj godini te je predstavljen plan i program rada za tekuću godinu.

Vukovar   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / HRV

Predsjednik udruge Franjo Lehrmajer  naglasio je kako im je najvažnija zadaća skrb o roditeljima poginulih branitelja. Udruga u ovom trenutku broji 131 člana od kojih još dva člana traže svoje nestale sinove, a svakog dana broj članova se smanjuje, prenosi Hrvatski radio Vukovar.

Govoreći o uvođenju ćirilice u Vukovar, Lehrmajer je istaknuo kako je to poražavajuće za sve branitelje Vukovara i članove njihovih obitelji, a kao najveći problem u ovoj situaciji vidi nedostatak komunikacije između izvršne vlasti koja na primjeru dvojezičnosti pokazuje svoju moć nad narodom ne razmišljajući po posljedicama koje bi to moglo izazvati u Vukovaru.

„Pozivam Vladu da sjednu za stol s Vukovarcima i razgovaraju o mogućem rješavanju ovog problema jer ovo što su do sada pokazali prema nama nije dovoljno, a to  nije problem samo nas u Vukovaru već i naše Vlade“, poručio je Lehmajer dodajući kako osobno podržava provođenje zakona i protivi se svakom obliku nasilja.

Aktivnosti Hrvatske udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Vukovara financira grad, a okupljene na skupštini pozdravio je i gradonačelnik  Željko Sabo, navodi Hrvatski radio Vukovar. 

Izvor: Hrvatski radio Vukovar