Tech

BEZ PREVIŠE IZNENAĐENJA

Samsung predstavio Galaxy S4

Samsung je predstavio svoj novi smartphone - Galaxy S4. Skupocjeni show u Radio City Music Hall u New Yorku prošao je bez previše emocija i iznenađenja jer - sve se znalo i ranije.

Samsung Galaxy S4   FOTO:facebook.com/SamsungMobile
Piše: Republika.eu

Novi Galaxy S4 izgleda dosta slično svome prethodniku, pa su ga mnogi u startu prozvali i Samsungom S3S.

Novi Galaxy ima ekran dijagonale 5'', Full HD (1920 x 1080) Super AMOLED. 

Što se procesora tiče, novi će Galaxy, baš kao i prethodnik dolaziti u dvije verzije (ovisno o tržištu na kojemu se koristi). Tako će to biti ili 1.6 GHz Exynos Octa-core chip, ili 1.9 GHz quad-core Qualcomm.

Novi Galaxy S4 teži 130 grama, a dimenzije su mu 36.6 x 69.8 x 7.9mm. Baterija je kapaciteta 2,600mAh.

Uređaj dolazi u crnoj i bijeloj boji, s time da Samsung tijekom godine planira dodati još neke boje. Ima 2GB RAM-a, i dolazi u tri varijante - 16/32/64 GB, a kapacitet će se moći proširiti microSD karticama.


FOTO: twitter.com/SamsungMobile

Što se ostalih karakteristika tiče, tu je 802.11a/b/g/n/ac WiFi, BT 4.0, USB 2.0 NFC, GPS/GNSS, IR LED, MHL 2.0 te infracrveni kontroler. 

Uređaj će se isporučivati sa Android 4.2.2 operativnim sustavom.

S4 ima 13MP stražnju (f/2.2 s autofokusom) i 2 MP prednju kameru, a Samsung je predstavio nekoliko softverskih novotarija vezanih upravo uz nju. "Dual-video capture mode" daje mogućnost istovremenog snimanja videa prednjom i stražnjom kamerom, "Dual Video Call mode" omogućava Vašem sugovorniku da na svome ekranu vidi ono što Vi gledate. "Drama Shot" mod će uslikati niz fotografija koje će nakon toga spojiti u jednu...

Moguće ga je kontrolirati određenim pokretima, ali i koristiti u rukavicama. "Smart Pause" će pauzirati video ukoliko naglo skrenete pogled s telefona, opcija "Smart Scroll" će lagano pomicati stranice ukoliko gledate u telefon i istovremeno ga pomičete gore ili dolje. 

Cijena nove "igračke" još nije poznata, kao niti vrijeme izlaska na tržište. Iako se nagađa da bi to moglo biti krajem travnja.