Politika

TAKO MLADA, A TAKO USPJEŠNA

Umjesto Ingrid u Bruxelles ide nova žena Tihomira Jakovine?

Sandra Petrović za tjedan dana će napuniti 28 godina i najmlađa je kandidatkinja SDP-a za zastupnicu u Europskom parlamentu. U veljači se udala za ministra.

Mladi bračni par Jakovina   FOTO:Davor Puklavec/PIXSELL
Piše: Republika.eu / 24sata

Umjesto Ingrid Antičević Marinović na listi za Europski parlament naći će se Sandra Petrović Jakovina, novopečena supruga ministra poljoprivrede i saborska zastupnica SDP-a. Iako je u stranci od 2006. za Petrović se nije čulo dok 2011. nije ušla u Sabor, na mjesto Nade Čavlović Smiljanec koja je preuzela čelno mjesto Porezne uprave.

Sandra Petrović Jakovina za tjedan dana će napuniti 28 godina i najmlađa je kandidatkinja SDP-a za zastupnicu u Europskom parlamentu. Visoko četvrto mjesto na listi navodno može zahvaliti činjenici da Tanja Vrbat i Romana Jerković ne mogu u EP jer SDP više nema nikog iz osme izborne jedinice tko bi ih zamijenio u Saboru, navode 24 sata.

Sandra Petrović Jakovina, prema riječima kolega, sjajno barata stranim jezicima - tečno govori engleski, njemački, talijanski, francuski i španjolski. U Bruxellesu je provela tri mjeseca kada je stažirala u tajništvu političke grupe socijalista i demokrata u Odjelu za vanjske parlamentarne poslove EP. 

Petrović Jakovina je završila Pravni fakultet u Zagrebu, nakon čega je od 2010. radila u odvjetničkom uredu sve do ulaska u Sabor. Politički je aktivna u rodnoj Pitomači, a od lipnja prošle godine je članica Glavnog odbora SDP-a. Najviše je iznenadila ove veljače kada se udala za 18 godina starijeg ministra Tihomira Jakovinu, pišu 24 sata.

IZVOR: 24sata.hr