Politika

IZBORI ZA EU PARLAMENT

HDSSB, HDSSD i Zeleni zajedno na izbore

Koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za EU parlament potpisali su danas u Zagrebu Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje, Hrvatski demokratski slobodarski savez Dalmacije i Zeleni Hrvatske.

Tomasović, Šišljagić i Peko   FOTO:Robert Anic / Pixell
Piše: Republika.eu

Sporazum su potpisali dr. Vladimir Šišljagić predsjednik HDSSB-a, Hrvoje Tomasović predsjednik HDSSD-a, te Zdravko Peko predsjednik Zelenih Hrvatske.

Nositelj zajedničke liste je dr. Stjepan Ribić direktor Regionalne razvojne agencije Osječko-baranjske županije, koja se često spominje kao najuspješnija agencija u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije.

Drugi na listi je dr. Boris Antunović profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku. Zanimljivo kako su se on i Ribić novinarima obratili na engleskom i talijanskom jeziku.

- Današnjim potpisivanjem sporazuma mi krećemo u ozbiljne pripreme za redovne izbore za Europski prlament koji će se održati 2014. godine - rekao je predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić, te dodao kako je ova koalicija eurorealistična što znači da će u Europskom parlamentu jasno i glasno progovarati o svim problemima Europske unije.


 

- Zajednički cilj ove koalicije je policentričan, ravnomjeran, skladan i održiv razvoj Republike Hrvatske te oblikovanje i provođenje politike regionalizacije i regionalnog razvoja kojom se to ostvaruje. Također, želimo aktivirati prvenstveno  razvojne potencijale Republike Hrvatske na načelima socijalne solidarnosti u pokretanju razvoja i izlasku iz svekolike gospodarske i moralne krize u kojoj se Hrvatska nalazi - rekao je Šišljagić.

Naglasio je kako će težiti i reformi upravno teritorijalnog ustrojstva Republike Hrvatske ustrojem pet regija.

- Koalicija podupire  euroregionalnu i prekograničnu suradnju, te stvaranje uvjeta za održiv razvitak uz očuvanje vrijednosti prirodnih dobara i zaštitu okoliša - rekao je predsjednik HDSSD-a Hrvoje Tomasović.