Osječko-baranjska

KANDIT INVESTIRA

Položen kamen temeljac za novu tvornicu

Svečanost polaganja kamena temeljca kojom je označen početak gradnje nove suvremene tvornice Kandit na području Industrijske zone Nemetin održana je danas u 12h, uz prisutnost lokalnih državnih dužnosnika, gospodarstvenika te brojnih osječkih uglednika.

Polaganje kamena temeljca za izgradnju nove tvornice čokolade i bombona Kandit u Osijeku   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL

Kamen temeljac za buduću proizvodnu halu polažu direktor Kandita Mario Műller i gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo.

Nova tvornica prostirati će se na 23.000 četvornih metara i ona za Kandit znači mogućnosti proizvodnje modernih, raznovrsnih proizvoda u skladu sa tržišnim trendovima te rast kapaciteta. Riječ je o značajnoj investiciji u regiji, i treba naglasiti da će gradnjom ove tvornice zapravo započeti razvoj tvrtke u novim tehnološkim i organizacijskim uvjetima.Restrukturiranjem, reorganiziranjem i izgradnjom nove tvornice Kandit će spremno dočekati otvaranje tržišta EU te nastaviti moderno koncipiranim proizvodima osvajati potrošače u regiji.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo istaknuo je i mogućnost posebnih povlastica poduzetnicima koji obavljaju djelatnost na tom području, a koje im osigurava Grad Osijek, kao i mogućnost korištenja sredstva posebnih programa međunarodnih fondova.

Industrijska zona namijenjena je izgradnji proizvodnih kapaciteta (industrijskih), poslovnih objekata (uredskih, uslužnih, trgovačkih, servisnih) te ugostiteljsko-turističkih, a bit će opremljena infrastrukturnim sustavima – prometnicama, odvodnjom oborinske i sanitarne vode, vodoopskrbom, plinoopskrbom, elektroenergijom i telefonijom.

Završetak radova i konačno preseljenje tvornice planirano je u prvoj polovini 2014. godine.