Društvo

OSTAJE U PRITVORU

Uhićen Zdravko Mamić!

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić danas je priveden nakon što je izvrijeđao ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

Zdravko Mamić u policijskom autu   FOTO:Petar Glebov/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji.hr

[20:45] Mamićev odvjetnik Mate Matić potvrdio je da će izvršni dopredsjednik Dinama ostati preko noći u pritvoru, a ujutro će biti prebačen na Županijski sud u Zagrebu.

Kako piše večernji.hr, protiv Mamića DORH podiže prijavu na temelju članka 325. kaznenog zakona koji se odnosi na "javno poticanje na nasilje i mržnju". U prvom stavku tog članka piše da će se kaznom do tri godine zatvora kazniti one osobe koje "putem tiska, radija, televizije, računalnog sustava ili mreže, na javnom skupu ili na drugi način javno potiče ili javnosti učini dostupnim letke, slike ili druge materijale kojima se poziva na nasilje ili mržnju usmjerenu prema skupini ljudi ili pripadniku skupine zbog njihove rasne, vjerske, nacionalne ili etničke pripadnosti, podrijetla, boje kože, spola, spolnog opredjeljenja, rodnog identiteta, invaliditeta ili kakvih drugih osobina".

Prema neslužbenim informacijama u Maksimir su u 16,40 sati došla dva automobila sa policajacima u civilu koji su ušli u prostorije GNK Dinama i pet minuta kasnije se odvezli s Mamićem.

Kako kažu u policiji Zdravko Mamić je na obavijesni razgovor doveden u suradnji sa zagrebačkim županijskim državnim odvjetništvom i on zasad nije uhićen.

Podsjetimo, Zdravko Mamić je gostujući u jutarnjoj emisiji Plavog radija ponovno napao ministra sporta Željka Jovanovića.