Politika

JOVANOVIĆ ODGOVARA MAMIĆEVIM ODVJETNICIMA

Ovo je dokaz da je Hrvatska uređena država

ZAGREB - "Ovo je dokaz da je Hrvatska uređena država i da se nitko ne može vrijeđati po nacionalnoj, rasnoj, vjerskoj i bilo kojoj drugoj osnovi", komentirao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović privođenje Zdravka Mamića nakon što ga je izvršni predsjednik Dinama jučer u šovinističkom istupu vrijeđao.

Željko Jovanović   FOTO:Daniel Kasap/PIXSELL
Piše: Media Servis

Jovanović je uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a novinarima rekao da Mamićevi istupi nisu vrijedni njegovih riječi, a nije se složio s onima koji su ga pitali je li on cijeli slučaj nepotrebno podigao na političku razinu. Podsjetimo, premijer Zoran Milanović je jučer u Bruxellesu na pitanje o cijelom slučaju rekao:

"To je taj novi HDZ. Nova snaga. To je to. I koliko je god to grozno, toliko je ipak u toj grozoti dobro da ljudi vide koliko se razlikujemo. Mi smo dva svijeta, razlike su puno dublje".

Odvjetnici Zdravka Mamića su sinoć, nakon što je njihovom štićeniku određen pritvor, rekli kako se radi o političkom slučaju. "Oni koji kažu da je ovo politika su zlonamjerni", kratko je danas na te tvrdnje odgovorio Jovanović.