Politika

KOALICIJA

SDP-HNS-HSU predali zajedničku listu za euroizbore

SDP je predao zajedničku izbornu listu s HNS-om i HSU-om za izbore za Europski parlament...

SDP-HNS-HSU zajedno na euroizbore   FOTO:Slavko Midzor/PIXSEL
Piše: Media Servis

Što više vrijeme prolazi, uvjereniji sam da je izdvojeno održavanje izbora za Europski parlament bio ispravan izbor, a da je sve drugo obična magla, istaknuo je premijer Zoran Milanović, dodajući da je SDP-ova lista europska lista u onom pozitivnom svjetlu.

U izborima je najvažniji sadržaj da se vidi tko smo, što smo i za koje vrijednosti se zalažemo. Je li to zatvorena, ksenofobična, nacionalistička Europa ili je to otvorena Europa u kojoj svi imamo šansu, u koju ulazimo hrabro i ambiciozno, sa sviješću o sebi. "Ja sam optimist", kaže Milanović.

I HNS-ov Radimir Čačić je istaknuo kako je zajednička lista za EU parlament jasna poruka snage i jedinstva i nastavka započetog. Bez Europe će se, tvrdi Čačić teško moći ostvariti napredak u Hrvatskoj.

Na pitanje je li doista u svojoj izjavi mislio da je Domovinski rat u Hrvatskoj bio građanski ili mu se dogodio lapsus, Milanović je pustio snimku sa spornim prilogom u kojem je puštena ta izjava, a nakon toga je pustio i snimku cijelog govora.

"Pričao sam hipotetski s obzirom na Finsku. Jedina smo zemlja koja ulazi u Europsku uniju, a koja je donedavno imala razoran rat", ponovio je Milanović, svjestan kaže, da će HDZ i neke udruge, odmah organizirati tiskovnu konferenciju na ovu temu.