Politika

REAKCIJE OSJEČKO-BARANJSKOG HDZ-a

Milanović u Finskoj ne bi mogao biti ni predsjednik mjesnog odbora!

Osječko-baranjski HDZ osudio je jučerašnju izjavu premijera Milanovića u kojoj je, uspoređujući Hrvatsku i Finsku, rekao da Finska nikada nije imala građanski rat, nazvavši tako Domovinski rat i agresiju na Hrvatsku 'građanskim ratom'.

Dr. Davorin Bubalović   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Čelnik osječko-baranjskoga HDZ-a Davorin Bubalović pita premijera znače li mu što imena Kadijević, Hadžić i Šljivančanin? Sjeća li se tenkovskih kolona koje su od Šida preko Tovarnika ušle u Hrvatsku i sijale smrt u Vinkovcima i Vukovaru? Sjeća li se kolone tenkove koja je prešla Batinski most i ušla u našu Baranju? Sjeća li se raketiranja vukovarske bolnice i Srđa, Banskih dvora i rušenja helikoptera europskih promatrača? Čiji su to  avioni činili zla iznad Hrvatske? Bubalović je poručio da se nikada neće zaboraviti kako je Hrvatska napadnuta, a da bi prvi zadatak premijera trebao biti štititi hrvatske interese.

Brigadni general u mirovini Mladen Mikolčević rekao je da sigurno Hrvatska nije ni Danska ni Finska: 'U tim zemljama netko kao Milanović ne bi mogao biti ni predsjednik mjesnog odbora, a kamoli premijer.'

Ispred branitelja HDZ-a Mikolčević je osudio inertnost hrvatske Vlade na izjave huškačke politike deklariranog četničkog vojvode i sadašnjega predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da je Vukovar srpski, kao i inertnost kada je u pitanju pravoslavni Božić koji je u Vukovaru i Borovu Selu proslavljen s četničkom ikonografijom i pod pratnjom hrvatske policije.