Svijet

PAPIN ANGELUS

Bog se nikada ne umara opraštajući nam

Na prepunom trgu sv. Petra u Vatikanu Papa Franjo održao je svoj prvi Angelus, tradicionalni blagoslov. Njegova je glavna poruka bila: Bog se nikada ne umori opraštajući nam, mi smo ti koji se umorimo tražeći oprost.

Papa Franjo   FOTO:Michael Kappeler/DPA/PIXSELL
Piše: Media Servis

Tisuće i tisuće ljudi stigle su danas u Vatikan na prvi Angelus Pape Franje.

"Pozdravljam vas, braćo i sestre u ovu nedjelju, na dan Gospodinov", rekao je Papa pozdravljajući okupljene na trgu na kojem su dominirale argentinske zastave.

"Ovaj trg danas simbolizira cijeli svijet", naglasio je u govoru često prekidan gromoglasnim pljeskom. I danas je Papa više govorio iz glave nego čitao s papira. Ispričao je koliko mu je značila knjiga jednog kolege, kardinala Caspera koja govori o muci gospodnjoj, ali odmah i naglasio kako time ne želi raditi marketing jednom od svojih kardinala za tu knjigu.

Podsjetio se i kako je jednom, dok je ispovijedao u Buenos Airesu, upitao jednu gospođu: Jeste li griješili, a ona mu je odgovorila: Naravno svi griješimo, ali Bog nam uvijek oprašta, da ne oprašta ovoga svijeta ne bi bilo. Nakon toga uputio je središnju poruku ovoga Angelusa.

"Bog se nikada ne umori opraštajući nam, mi smo ti koji se umore tražeći oprost."

Papa je potom, u svom jednostavnom stilu, svima poželio ugodnu nedjelju i dobar ručak.