Društvo

MAMIĆ

Ispričavam se Srbima, ali Vlada nije prstom mrdnula kada su mene nazivali „Mamiću četniče“

ZAGREB - Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić je u intervjuu za beogradske dnevne novine 'Informer' izjavio kako mu je žao zbog uvreda koje je nanio svim Srbima u izjavama o ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću zbog kojih je završio u zatvoru te im je uputio ispriku, prenosi Radio-televizija Srbije.

Zdravko Mamić   FOTO:Zarko Basić/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Želim se ispričati Srbima i objasniti da nisam želio vrijeđati srpski narod. Izuzetno poštujem vaše ljude. Cijenim Srbe i ispričavam se svima koji su se možda pronašli u mojim riječima. Ja imam više prijatelja u Srbiji, nego cijela Hrvatska vlada zajedno. Neka srpski narod bude miran, želim im svako dobro", poručio je Mamić istaknuvši kako je njegov čin za svaku osudu.

"To što sam izgovorio nije primjereno i za takve riječi nema mjesta u civiliziranoj komunikaciji", rekao je izvršni predsjednik Dinama u razgovoru za 'Informer' , dodajući kako vlast nije ništa napravila kada su ga navijači nazivali "četnikom".

Što se tiče kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo između Hrvatske i Srbije koja se igra u petak u Maksimiru, Mamić smatra da će ona proteći mirno te da incident zbog kojeg je prenoćio u pritvoru, neće utjecati na atmosferu uoči susreta.