Nogomet

IGOR ŠTIMAC PUN OPTIMIZMA

Kad bi me brinuli srpski napadači, Mihajlović bi završio na psihijatriji

ZAGREB - "Vatreni" su konačno na okupu pa se pripreme za Srbiju nastavljaju punom parom. Optimizma u redovima hrvatske nogometne reprezentacije ne nedostaje a ono posebno "isijava" iz izbornika Igora Štimca.

18.03.2013., Zagreb - Konferencija za novinare hrvatske nogometne reprezentacije.   FOTO:Igor Kralj/PIXSELL
Piše: Media Servis

Forma ključnih igrača je na visokom nivou, Srbija dolazi u goste na Maksimir, a navijački puk trese lagana euforija. Da ne bi zahvatila i tabor "Vatrenih" brine se Igor Štimac.

"U očekivanju smo utakmice koja nosi nova tri boda, za koja smo spremni. Ova tri dana koja su pred nama iskoristit ćemo kako bi se na najbolji mogući način pripremili da dođemo do te pobjede", rekao je Štimac.

Štimac bi se mogao suočiti sa takozvanim "slatkim brigama" pri odabiru prvih 11 za susret protiv Srbije.

"Ako bi mi to trebalo otežati posao, onda sam najsretniji čovjek na svijetu. To je radost, kad kandidati koji konkuriraju za nacionalni dres na takav način igraju u svojim klubovima. Sa tim činjenicama možemo biti prezadovoljni, forma je na zavidnoj razini. Druga stvar koja nas svih veseli je atmosfera koju smo kreirali, ona sugerira kako ova momčad može samo rasti. Na tome gradimo naše samopozdanje i vjeru u buduće rezultate", naglasio je izbornik.

Pobjeda u petak bi, nogometnim rječnikom, vrijedila 6 bodova.

"Stvorili smo krasne preduvjete da u petak potvrdimo našu klasu s nova tri boda, praktično eliminiramo Srbiju iz nekih daljnjih očekivanja i vratimo ih na razmišljanje o idućem ciklusu, te sebi stvorimo preduvjete da onaj odlučujući dio riješimo u direktnom sučeljavannu sa Belgijom u Hrvatskoj", smatra Štimac.

Prema pisanju novinara iz Srbije, tamošnji izbornik Siniša Mihajlović mogao bi se odlučiti za bunker u Maksimiru, no to neće promijeniti planove Štimca i njegovih izabranika.

"Hrvatska igra kod kuće, imamo dobru poziciju na tablici, naša reprezentacija raste iz utakmice u utakmicu i pokazali smo visoko kvalitetan nogomet u posljednja tri susreta koja smo igrali, bilo kvalifikacijska bilo prijateljska. To je ono što ćemo raditi protiv Srbije, bez obzira što oni budu igrali", tvrdi Štimac te dodaje da, bez obzira na to kako će se postaviti, Srbija u Zagreb dolazi po pozitivan rezultat.

"Naravno da, kao svaka sportska ekipa, očekuju pozitivan reuzltat i nadaju mu se. Na nama je da tu nadu ugasimo", poručio je Štimac.

Na pitanje srpskog novinara koliko ga brine dobra forma njihovih napadača, Štimac je kratko ali vrlo samopouzdano odgovorio. 

"Respektiram te momke. Ali, ako bi mene Đuričić i Đorđević zabrinjavali onda bi Siniša bio na psihijatriji od same pomisli na Mandžukića, Jelavića, Olića i ostale koje mi imamo", kazao je Štimac.

18.03.2013., Zagreb - Konferencija za novinare hrvatske nogometne reprezentacije
FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Jedna od napadačkih uzdanica, Evertonov Nikica Jelavić, koji je pogotkom protiv Manchester Citya prekinuo dugi golgeterski post, smatra kako je taj gol došao u najbolje moguće vrijeme.

"Imaju dobru reprezentaciju, pogotovo taj obrambeni dio, ali mi smo stvarno jaki napadački. Jedva čekam taj duel, uvjeren sam da ćemo pobijediti", poručio je Jelavić.