Osječko-baranjska

OSJEČKA POLICIJA PORUČUJE

Biciklirajmo biciklističkom

Kroz akciju «Biciklirajmo biciklističkom» pozivamo građane koji se koriste biciklima da vode računa o prometnim propisima, o ispravnom korištenju biciklističkih staza, a isto tako da vode računa da te svoje bicikle kada ih ostavljaju osiguraju da bude što manje kaznenih djela krađe i otuđenja bicikla.

Biciklisti u Osijeku   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Čulo se danas u osječkoj policiji, gdje je najavljen i niz predavanja s ciljem edukacije biciklista o sigurnom ponašanju u prometu koje će se  provoditi od kraja ožujka do sredine travnja.
Na pressici je još spomenuto i to da je na Dravi kod Osijeka prošle subote primijećena naftna mrlja, dužine oko 3 tisuće metara i širine oko 30-50 metara. Očevid je obavljen te je policija najavila daljnje aktivnosti. 

A prošlog tjedna policija je provela i akciju pojačanog nadzora prometa s naglaskom na korištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne upotrebe mobitela. Od ukupno 353 prekršaja, 112 se odnosilo upravo na te dvije kategorije, a policija za ovaj tjedan najavljuje pojačan nadzor tehničke ispravnosti vozila.

MUP poziva vlasnike oružja da nadležnoj policijskoj upravi ili postaji dostave potvrdu o odabiru liječnika primarne zdravstvene zaštite. Iako je rok istekao još u prosincu prošle godine, građani još uvijek mogu predati potvrde, a ukoliko to ne učine, ukinut će im se oružani list te oduzeti oružje.