Gospodarstvo

GRČIĆ

Ovaj tjedan još jedan rebalans proračuna

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić danas je u Osijeku ponovio kako nas ovaj tjedan čeka još jedan rebalans proračuna koji će smanjiti deficit...

Branko Grcic i Kresimir Bubalo   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Ove godine će taj deficit kroz rebalans koji je na dnevnom redu, biti još nešto niži, no uštede u ovoj godini je jako teško više od toga postići. Mi smo već nekoliko puta naglasili da je razlog tome gotovo šest milijardi novih troškova države, koje na nijedan način ne možemo zaobići", rekao je Grčić.

Zamjenik ministra financija Boris Lalovac komentirao je predstečajne nagodbe za neke tvrtke u Hrvatskoj. Vrlo brzo će, kaže, riješiti te slučajeve.

"Danas ili vrlo brzo će izaći ova rješenja za Industrogradnju. Znamo da su tri kompanije od Industrogradnje dogovorene na tim ročištima i nadamo se da će se vrlo brzo naći pred sudom koji će potvrditi tu predstečajnu nagodbu. Također je kompanija Dalekovod vrlo blizu toga da izađe iz predstečajne nagodbe. Mislim da su u vašem kraju i Erdutski vinogradi, Spačva, Čazmatrans Vukovar. Vlada Republike Hrvatske, pogotovo gdje ima puno zaposlenih, inzistira da se te predstečajne nagodbe čim prije završe", kazao je Lalovac.