Politika

NASTAVAK OŠTRE RETORIKE

Ruža Tomašić najavila press konferenciju na temu Stanimirovićeva „četnikovanja“

U najnovijem komentiranju predsjednika Vlade Zorana Milanovića nedavnih izjava predsjednice HSP-dr.Ante Starčevića, Ruža Tomašić je ponovila da u Hrvatskoj danas ima 5 posto Srba, a da ih je u Vladi 30 posto.

Ruža Tomašić   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Republika.eu

To je znak da im nije baš tako teško. A što se tiče Stanimirovića ne znam u čemu je problem da se kaže za njega da je bio četnik, ističe predsjednica HSP-a dr.Ante Starčević i nastavlja, „još malo i za Šešelja se neće smjeti reći da je četnik.

Uostalom u utorak će na mojoj konferenciji za novinare biti ljudi koji imaju dokumente i svjedoke o tome što je Stanimirović radio nakon pada Vukovara u studenom 1991. godine. I nije istina da moje izjave imaju bilo kakve veze s događajima u Kistanju“, najavljujući sutrašnju press konferenciju zaključuje predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević.  

Stanimirović: Ruža Tomašić je eurofob, ksenofob i srbofob

Na najavljenu presicu, Stanimirović odgovara da ima potvrdu iz osječkog DORH-a da se protiv njega ne vodi nikakav postupak. A što se tiče optužbi da je četnik, odgovara da može reći da s njima nije imao nikakve veze, rekao je Stanimirović. Neprimjereno je jednoj civiliziranoj državi da je jedna takva žena - eurofob, ksenofob i srbofob - bude potpredsjednica saborskog Odbora za ljudska prava. Sve što je ona rekla o meni su insinuacije i laži. To nije prvi puta da ona tako govori. Nikakve odgovornosti nemam, da imam ne bih ostao u Hrvatskoj i radio mirnu reintegraciju.  Slažem se premijerom da su izjave kakve daje Tomašić usko povezane s onim što se dogodilo u Kistanjama, rekao je Vojislav Stanimirović.