Požeško-slavonska

ĐUROVIĆ KANDIDAT ZA ŽUPANA

Pomagat ćemo svim općinama i gradovima

Mi nudimo tu sinergiju koje dosada nije bilo kao ekipa i tim. Nudimo pošten, odgovoran, vjerodostojan i transparentan rad svih javnih tijela, javne nabave i zapošljavanja, poručio je Đurović

Kandidat HDSSB-a za požeško-slavonskog župana Dražen Đurović i kandidati za njegove zamjenike Goran Katušić i Vladimir Petošić   FOTO:Dušan Mirković/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Veečernji list

Dražen Đurović, saborski zastupnik HDSSB-a, kandidat je te stranke za požeško-slavonskog župana na predstojećim lokalnim izborima, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Njegovi zamjenici bit ćeGoran Katušić iz Pleternice i Vladimir Petošić iz Požege. 

„Kandidirali smo jer su rezultati aktualne županijske vlasti očajni za što postoje objektivni i subjektivni razlozi. Zbog toga što je država centralizirana fiskalni kapacitet županije sveden je na minimum, a s druge strane naša je županija toliko zadužena da su njezine mogućnosti vrlo ograničene. Najgore od svega je što županija živi svojim životom, nevezano za gradove i općine na svome području“, istaknuo je Đurović, javlja Večernji list. 

Dodao je da uloga županije mora biti integracijska, ona mora nositi sinergiju zajedno sa općinama i gradovima u interesu gospodarskog i društvenog razvoja, zapošljavanja.“Mi nudimo tu sinergiju koje dosada nije bilo kao ekipa i tim. Nudimo pošten, odgovoran, vjerodostojan i transparentan rad svih javnih tijela, javne nabave i zapošljavanja. Nudimo i potporu razvojnim projektima gradova i općina bez obzira tko ih vodio“, poručio je Đurović dodajući da je važna i koordinacijska uloga županije u stvaranju cjelovite turističke ponude te ekološki usmjerene i dohodovne poljoprivredne proizvodnje. Na kraju je upozorio na jednu zabrinjavajuću protuustavnu pojavu, a to je da jedan poslodavac u Požegi svojim djelatnicima zabranio da se kandidiraju na izborima, piše Večernji list.

„Takvo ponašanje je protuzakonito i protuustavno. Nećemo dopustiti da itko ikome u ovom gradu i županiju onemogućava njegova ljudska i građanska prava. Ovo je 21. stoljeće i ne može se netko tako ponašati. Za sada smo toga poslodavca samo javno upozorili pa ćemo vidjeti da li će to biti dovoljno“, objasnio je Đurović te najavio da će stranka imati kandidate za gradonačelnika u svim gradovima osim u Lipiku. 

IZVOR: Večernji list