Vukovarsko-srijemska

SPORNE USKRSNICE

Vlast u Vinkovcima zakinula umirovljenike za 287 tisuća kuna?

Damir Rimac je posjetio i kako zadnjih godina proračun Vukovara iz godine u godinu raste, a vinkovački pada pa danas Vukovar ima veći proračun iako Vinkovci imaju 10.000 stanovnika više

Damir Rimac - kandidat koalicije SDP-HSU za gradonačelnika Vinkovaca   FOTO:Goran Ferbezar/PIXSELL
Piše: Republika.eu / HRV

Unatoč najavama iz vinkovačke gradske uprave da će sredstva namijenjena umirovljenicima povodom blagdana Uskrsa doista i stići do krajnjih korisnika, Marinko Lukenda predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika podružnice Vinkovci izrazio je bojazan da će umirovljenicima ipak biti podijeljena manja količina novca od osiguranih 600.000 kuna u gradskom proračunu, javlja Hrvatski radio Vukovar. 

„Prema najavama iz Grada Vinkovaca sveukupno će vinkovačkim umirovljenicima biti podijeljeno  312.400 kuna. Razliku do 600.000 kuna koliko je osigurano u proračunu se bojimo da će iskoristiti u predizbornoj kampanji HDZ-a“, kaže Lukenda. Prema navodima s jučerašnje konferencije, u Vinkovcima ima 8 377 umirovljenika  te bi se sredstva od osiguranih 600.000 kuna mogla podijeliti i drugim umirovljenicima čije mirovine nisu veće od republičkog prosjeka.

Damir Rimac, predsjednik vinkovačkog SDP-a  govorio je o najavljenom poskupljenju grijanja u tom gradu  te je pozvao gradonačelnika Vinkovaca Mladena Karlića da odustane od najavljenog poskupljenja grijanja jer Vinkovci po njegovim riječima i sada imaju najskuplje grijanje u državi, navodi Hrvatski radio Vukovar. 

IZVOR: Hrvatski radio Vukovar