Osječko-baranjska

ĐURĐENOVAC

Ministar Fred Matić na proslavi Dana općine

Povodom proslave Dana općine Đurđenovac u radničkom domu ministar branitelja Predrag Matić danas je održao tribinu na kojoj se okupio veliki broj mještana.

Predrag Fred Matić   FOTO:nasice.com
Piše: Republika.eu / nasice.com

Tribina je privukla i članove braniteljskih udruga i zadruga s područja Đurđenovca, Feričanaca i Orahovice te članovi obitelji poginulih branitelja. Organizatori ove tribine su bili Hrvoje Nekić sa koordinatorima i Udruga specijalne policija iz Domovinskog rata "Orao", javlja nasice.com 

Ministar Matić je rekao kako neće dopustiti politizaciju s braniteljskom populacijom, već se zakoni koji se odnose na branitelje moraju provoditi bez ikakva utjecaja i pritisaka.

"Na poziv prijatelja Hrvoja Nekića odazvao sam se da prisustvujem ovoj tribini, a to je i moj stil rada. Ja volim raditi s ljudima i čuti njihove probleme uživo, ali želim i da mi se pohvale s nečim iz prve ruke. što je bolje nego čitati poštu, jer to je onaj suhoparniji dio posla. Kroz ovu danas tribinu, mogu zaključiti da su problemi koji tište branitelje slični problemi kao i na drugim područjima Republike Hrvatske.", rekao je ministar Matić.

Nakon tribine ministar i njegov pomoćnik Bojan Glavašević su nastavili s ugodnim druženjem s braniteljima s područja Đurđenovca, Feričanaca i Orahovice. Uz to ministar se prošetao središtem Đurđenovcem i zajedno s braniteljima odao počast hrvatskim braniteljima kod spomen obilježja, piše nasice.com.

IZVOR: www.nasice.com