Osječko-baranjska

NAČELNIK ČEPINA U PROBLEMIMA

Obnova nogostupa će pričekati jer nemamo novca!

Loši nogostupi prepuni rupa problem je koji muči stanovnike Ulice bana Josipa Jelačića u Čepinu, koji svakodnevno strahuju od mogućih padova prilikom šetnje u tom dijelu ulice.

Dražen Arnold - načelnik Općine Čepin   FOTO:Marko Mrkonjić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Ogorčeni mještani upozoravaju da su nogostupi već duže vrijeme u ovakvom stanju, a ulica koja spaja dvije glavne ceste u Čepinu trebala bi biti uređenija i sigurnija za promet, javlja Glas Slavonije.

„Od kućnog broja 78 do 90 stanje je najkritičnije, staza je izdignuta i polomljena, a na nekim dijelovima čak je više ni nema, no ni ostatak nogostupa u našoj ulici nije u boljem stanju. Svakodnevno stazom prolazi nekoliko stotina školske djece, a najveće probleme stvara starijim osobama koje koračaju ovim uništenim i neodržavanim nogostupima“, kaže, za Glas Slavonije, jedan nezadovoljni mještanin.

Kako je na još bar desetak lokacija u Čepinu situacija s nogostupima alarmantna, načelnika Dražena Arnolda novinari Glasa Slavonije pitali su hoće li ih uskoro sanirati. “Ovogodišnji proračun neće biti dostatan za sanaciju ovih infrastrukturnih radova, pa ćemo s njihovom sanacijom morati malo pričekati. Trenutačno imamo druge prioritete koji također već neko vrijeme čekaju realizaciju”, ističe Arnold, te dodaje da iako su potrebe Općine mnogo veće nego što je to predviđeno proračunom, novac će biti uložen u ono najnužnije, a ostali radovi morat će pričekati. Kada je reakcija građana u pitanju, najčešće pritužbe i upozorenja odnose se na već spominjane nogostupe, odnosno dijelove najprometnijih staza kojim se mještani svakodnevno kreću, piše Glas Slavonije.

IZVOR: Glas Slavonije